Komentara: 119
Pregleda: 20188
Foto

Održan predizborni miting Aleksandra Vučića u Subotici

07.03.2017. u 16:51h > 21:54
Izvor: Subotica.com
U krcatoj Hali sportova, pred oko 7.000 ljudi, večeras je održan predizborni miting predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića.
Održan predizborni miting Aleksandra Vučića u Subotici

Na samom početku svog izlaganja Aleksandar Vučić se obratio predstavnicima mađarske nacionalne manjine, poručujući im da im nudi mir, stabilnost i poštovanje.

- Zadatak Srbije je da svi građani - Srbi, Mađari, Bunjevci i predstavnici drugih nacionalnih manjina, žive zajedno i žive sve bolje. U Srbiji živi veliki broj Mađara i obaveza Srbije je da oni i sutra žive tu, da budu srećniji i zadovoljniji nego danas. Ovo je njihova domovina, jednako kao naša otadžina i tu nema nikakve razlike – poručio je Vučić, zahvalivši se na podršci Ištvanu Pastoru, lideru Saveza vojvođanskih Mađara. - Pastor je bio taj koji je pravio most prema Mađarskoj i doprineo da Mađarska podrži Srbiju, a primera radi, mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto uvek dolazi na međuvladine konferencije sa EU kada se otvaraju važna poglavlja. Srbija je sa Mađarskom gradila odnose postepeno, znajući da će biti otpora, iskren i otvoren odnos, koji je na kraju prerastao u prijateljstvo.

Održan predizborni miting Aleksandra Vučića u Subotici

Vučić je podsetio koliko je proteklih nekoliko godina uloženo u Suboticu, navodeći da su posle četvrt veka nastavljeni radovi na „Ipsilon“ kraku, da se radi na obnovi Narodnog pozorišta, da sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom postoje planovi da se od Palića napravi jedno od najlepših mesta u Srbiji.

- Za te tri godine premijerskog mandata, sa saradnicima iz stranke i koalicionim partnerima, uspeli smo da učinimo da Srbija počne da troši onoliko koliko zarađuje i napravimo sistem koji donosi rezultat i koji će promeniti Srbiju. Iskreno, sit sam političara koji samo nešto obećavaju i koji ne znaju šta će sa sobom, niti šta će da izgovore, pa kažu "glasajte za nas, pa će vam biti lakše". Prethodne vlasti uništile gotovo sve fabrike, i to ne samo u Subotici, nego i u Topoli, Malom Iđošu, Čoki, Kanjiži i drugim mestima a aktuelna vlast je počela da dovodi nove investitore, nudeći bolje uslove nego druge države. Za 500 ljudi koji će biti zaposleni u Kontinentalu, Vlada je platila tri miliona evra. Platili smo i platićemo mnogo više samo da obezbedimo sigurnost za građane, da imaju priliku da rade, da pokažu da su marljivi, vredni i da mogu da se izbore za svoju budućnost.

Održan predizborni miting Aleksandra Vučića u Subotici

Održan predizborni miting Aleksandra Vučića u Subotici

Podršku predsedničkom kandidatu dao je i Ištvan Pastor, lider SVM, koji je obećao da će učiniti sve da Aleksandar Vučić bude predsednik Srbije i svih njenih građana. Deo govora održao je i na svom maternjem mađarskom jeziku.

- Ne činimo to samo zbog prijateljstva koje smo izgradili u proteklom periodu, već iz ubeđenja da ćeš biti dobar predsednik Republike - poručio je Pastor i dodao da je vojvođanska mađarska zajednica mala, ali da je ponosna na prošlost, ubeđenja i na snagu da razmišlja o svojoj budućnosti. - rekao je Pastor - Srbiju doživljavamo kao sopstvenu domovinu i zato nam uopšte nije svejedno šta će se sa njom dešavati. Nisam poltron, vodim računa o zajedničkom interesu. Svako ima svoju prošlost, ali njome treba da se bave istoričari, mi želimo da gledamo u budućnost.

Održan predizborni miting Aleksandra Vučića u Subotici

Da će Vojvodina uvek biti uz Aleksandra Vučića poručio je i Igor Mirović, pokrajinski funkcioner SNS.

- U Vojvodini više nikada nećemo imati politiku sukoba, koja je od nje stvorila izolovano ostrvo, već ćemo voditi politiku okupljanja, projekata, zajedništva, novih fabrika, industrijskih zona i škola, politiku Aleksandra Vučića - poručio je Mirović. - Posle niza godina imamo za koga da glasamo na osnovu energije koju je uneo u stabilizaciju prilika u regionu, u stabilizaciju javnih finansija, na osnovu svetle slike Srbije koju je gradio kao predsednik Vlade Srbije. Svako od nas mora jasno i glasno da kaže da želi predsednika sa rezultatom, ambicijama, koji će osigurati budućnost Srbije, nastaviti sa rezultatima koje Srbija ima, ko će voditi politiku mira, bratstva u Srbiji između svih nacija, nekoga ko će pružiti ruku svim narodima, kako onima koji žive u okolnim zemljama, tako i ostalim zemljama u svetu.

Održan predizborni miting Aleksandra Vučića u Subotici

Podršku Aleksandru Vučiću javno su dali i proslavljeni sportisti, zlatni olimpijac Davor Štefanek i Gabor Sagmajster, učesnik Dakar relija.

- Nisam političar, ali moram da podržim ljude koji su podržali nas sportiste i dali nam mogućnost da ostvarimo vrhunske rezultate. Videli smo Ivanu Španović, osam medalja na OI, a svega toga ne bi bilo bez podrške države Srbije – istakao je Štefanek, dodavši da bez podrške države, porodice i grada Subotice ne bi bilo zlata u Riju.

Izvor: Subotica.com
Predizborni miting Srpske napredne stranke u Subotici Predizborni miting Srpske napredne stranke u Subotici Predizborni miting Srpske napredne stranke u Subotici Predizborni miting Srpske napredne stranke u Subotici Predizborni miting Srpske napredne stranke u Subotici Predizborni miting Srpske napredne stranke u Subotici Predizborni miting Srpske napredne stranke u Subotici Predizborni miting Srpske napredne stranke u Subotici
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 1 nedelju
Komentara: 119
Pregleda: 20188
Povezane teme

ištvan pastor

srpska napredna stranka

Gabor Sagmajster

Aleksandar Vučić

davor štefanek

predsednički izbori

igor mirović

miting

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.