Komentara: 0
Pregleda: 4672
Foto

Održan novogodišnji prijem za predstavnike državnih organa i medija

28.12.2018. u 14:07h
Izvor: Subotica.com
Održan novogodišnji prijem za predstavnike državnih organa i medija

U Velikoj većnici Gradske kuće danas je upriličen novogodišnji prijem za predstavnike državnih organa. Prijemu su prisustvovali predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor, republički i pokrajinski poslanici, direktori javnih preduzeća, obrazovnih i kulturnih ustanova...

Prijem je bio prilika da se sumiraju rezultati ostvareni u godini koja je polako iza nas a na osnovu njih, po mišljenju čelnika grada, 2018. se može smatrati uspešnom.

- I 2018. godina protekla je u privlačenju domaćih i stranih investicija, otvaranjau novih radnih mesta i posvećenosti realizaciji značajnih, davno započetih a još uvek nedovišenih projekata – naglasio je gradonačelnik Bogdan Laban. - Nastavljeni su radovi na izgradnji obilaznice oko Subotice, „Ipsilon“ kraka, puštena je u saobraćaj deonica duga 12 kilometara, a oni će biti nastavljeni i dogodine, kada će se, zahvaljujući sredstvima od 1.4 milijarde dinara koje je obezbedila republička Vlada, spojiće se Granični prelaz „Kelebija“ i kružna raskrsnica na Somborskom putu.  Sprovedena je objedinjena javna nabavka za sedmu i 8-1 fazu, obezbeđena su sredstva od oko 600 miliona dinara, a za naredne godine republika, pokrajina i grad obezbediće oko 700 miliona dinara.

Posebno mesto u radu gradske vlasti imao je Palić, gde je počela realizacija projekta „Zaštita biodiverziteta jezera Palić i Ludaš“ sa nemačkom KfW bankom, a nedavno je postavljen temelj za izgradnju velnes centra.

- Sredinom maja svečano je otvorena prva investicija italijanske kompanije „Kaminada“, a potpisali smo i Memorandum o razumevanju sa nemačkim proizvođačem auspuha „Bojsen“, a predstoji nam još jedan razgovor sa menadžmentom, posle kojeg ćemo znati više o vrednosti investicije. Ulagalo se i u druge oblasti – od zdravstva, obrazovanja, komunalnu infrastrukturu sve do sporta – podsetio je gradonačelnik. - U godini pred nama čekaju nas mnoga iskušenja na koja bi trebalo da odgovorimo intenzivnom saradnjom između lokalne samouprave i državnih organa.

Na rad i ostvarene ciljeve u 2018. godini osvrnuo se i Tivadar Bunford, predsednik Skupštine grada, koji je godinu ocenio kao uspešnu i politički stabilnu.

- Osluškivali smo potrebe građana i na zasedinjama donosili odluke koje su za njih značajne. Sednice Skupštine grada protekle su u miru i međusobnom poštovanju – istakao je Bunford. - Naše gradske ustanove su deo harmonizovanog sistema koji nam je omogućio da se bavimo poslom a ne sobom.

Novogodišnji prijem za novinare

Čelnici grada priredili su i tradicionalni novogodišnji prijem za predstavnike medijskih kuća. Oni su se tom prilikom zahvalili medijima na uspešnoj saradnji i u ovoj godini, što su blagovremeno, nepristrasno i objektivno, izveštavali građane o radu lokalne samouprave.

- Hvala što ste na vreme informisali javnost o svim dešavanjima u gradu i radu lokalne samouprave – poručio je gradonačelnik, a na njegove reči nadovezao se predsednik Skupštine grada - Želim da vam se zahvalim što ste cele godine informisali građane Subotice, a i šire, nepristrasno i objektivno o događajima u Gradskoj kući i Skupštini.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 3 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 4672
Povezani albumi
Povezane teme
bogdan laban tivadar bunford novogodišnji prijem
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.