Komentara: 3
Pregleda: 2567

Održan koncert segedinskog simfonijskog orkestar povodom dva jubileja

15.11.2013. u 17:02h
Izvor: Subotičke novine
Povodom dvadeset godina civilnog Udruženja vojvođanska „Pax Romana“ i 45 godina subotičkog Kamernog hora „Pro musica“ Segedinski simfonijski orkestar i hor „Vasi Viktor” održali su svečani koncert u ponedeljak, 11. novembra u Katedrali „Svete Terezije Avilske”.
Održan koncert segedinskog simfonijskog orkestar povodom dva jubileja

Izveden je Mocartov Rekvijem, a pored Simfonijskog orkestra i Hora kojim je dirigovao Šandor Đodi nastupili su i solisti iz Mađarske kao i Kamerni hor „Pro musica“.

- Zahvaljujući dugogodišnjoj saradnji koncert smo velikodušno dobili na poklon i njime smo obeležili ova dva značajna jubileja. Koncert će ujedno imati i dobrotvorni karakter jer će prihod od ulaznica biti namenjena ozvučenju u crkvi na Kelebiji – kaže Čaba Paško, muzički koordinator i katedralni dirigent .

Sjajan nastup vrsnih umetnika brojna subotička publika je pozdravila burnim i dugotrajnim aplauzom koji je utihnuo tek nakon izvođenja dela koncerta na bis.

Izvor: Subotičke novine
Postavljeno pre 10 godina i 5 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 2567
Povezane teme

koncert

katedrala svete tereze avilske

simfonijski orkestar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.