Komentara: 1
Pregleda: 3239
Foto

Održan koncert profesora Muzičke škole

08.11.2018. u 12:33h
Izvor: Subotica.com
Povodom Dana prosvetnih radnika, 8. novembra, sinoć je u prepunoj Velikoj većnici Gradske kuće održan koncert profesora Muzičke škole, namenjenin svim vaspitačima, učiteljima, nastavnicima i profesorima. Ovim koncertom, takođe je nastavljeno obeležavanje velikog jubileja, 150. godina od osnivanja Muzičke škole Subotica.
Održan koncert profesora Muzičke škole

Na sinoćnjem koncertu nastupilo je 30 profesora sa svih odseka Muzičke škole i to u različitim ansamblima, odnosno kao solisti, duo, kamerne grupe, orkestri i horovi. U čast svojih kolega, priredili su bogat program na kojem su se nalazile numere od etno, preko klasične muzike, pa sve do džeza.

- Svake godine za 8. novembar, kada je Dan prosvetnih radnika, na simboličan način obeležavamo naš praznik, a ove godine je to malo drugačije i svečanije, jer naša škola slavi 150. godina postojanja. Kolege su se rado odazvale, prvenstveno one mlađe, zbog čega mi je izuzetno drago, jer su oni ipak u formi koncertnog muziciranja, ali ima i nas starijih profesora koji smo ovim povodom odlučili da se predstavimo subotičkoj publici - rekla je Mira Temunović, profesorka tambure u Muzičkoj školi Subotica.

Održan koncert profesora Muzičke škole

Ipak, Dan prosvetnih radnika prilika je i da se govori o problemima s kojima se prosvetni radnici suočavaju u svakodnevnom radu, a naša sagovornica istakla je da i pored svih poteškoća, voli posao kojim se bavi, te da je radi sa decom najviše ispunjava.

- Naravno, kao i svake godine, imamo problema sa normama i time što nam, nažalost, odlaze deca i čitave porodice napuštaju Suboticu, Vojvodinu i Srbiju. To se odražava na rad u osnovnim školama, kao i kod nas u Muzičkoj školi. Imali smo i štrajk, pa su nam obećali tek 2020. godine platne razrede. Mislim da nas malo postavljaju na marginu, da nismo jako važni u ovoj državi, a mi ipak volimo našu profesiju i maksimalno se trudimo da se prema deci ophodimo onako kako treba - istakla je profesorka Temunović.

Održan koncert profesora Muzičke škole

Koncertom profesora Muzičke škole nastavljeno je obeležavanje velikog jubileja ove obrazovno-vaspitne ustanove, objasnila je direktora Dragana Nikolić, dodajući da već narednog meseca subotičku publiku očekuju tradicionalni Novogodišnji koncerti učenika škole.

- Ovo je drugi koncert u nizu povodom 150. godina od osnivanja Muzičke škole Subotica, a pošto pada na Dan prosvetnih radnika, želeli smo da ga posvetimo svim vaspitačima, učiteljima, nastavnicima i profesorima u našem gradu, da dođu i uživaju u muzici. Pozvane su sve subotičke škole i veoma mi je drago što se odazvao tako veliki broj nastavnika, direktora škola, prosvetnih inspektora i mnogih naših đaka i prijatelja - poručila je Nikolić.

Izvor: Subotica.com
Koncert profesora Muzičke škole Koncert profesora Muzičke škole Koncert profesora Muzičke škole Koncert profesora Muzičke škole Koncert profesora Muzičke škole Koncert profesora Muzičke škole Koncert profesora Muzičke škole Koncert profesora Muzičke škole
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 6 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3239
Povezane teme

velika većnica

muzička škola

dragana nikolić

jubilej

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.