Komentara: 0
Pregleda: 3549

Održan koncert hora "Femina vox"

26.11.2018. u 16:32h
Izvor: Subotica.com
Održan koncert hora "Femina vox"

Hor "Femina Vox", pod dirigentskom palicom Irene Kovačev, upriličio je celovečernji koncert u Velikoj većnici Gradske kuće. Pred punom salom i u toploj, neposrednoj atmosferi, publika je bila u prilici da uživa u raznovrsnom programu, u delima naših i stranih autora, klasičnoj i zabavnoj muzici.

Kao specijalni gost koncerta, nastupio je Mešoviti gradski hor iz Ižaka (Mađarska), hor sa preko 20 godina rada iza sebe, mnogobrojnim nagradama na smotrama i organizatora Festivala horova u Ižaku u junu svake godine, čiji dirigent je profesor Ištvan Berta.

Održan koncert hora "Femina vox"

Hor "Femina Vox" postoji od 2017. godine, a dirigent i osnivač hora Irena Kovačev, od ranije poznata po horovima iz OŠ "Ivan Goran Kovačić" i inkluzivnom horu "Muzika srca", dugo je imala želju da osnuje svoj hor.

- U septembru prošle godine, nakon objave na Fejsbuku da osnivam hor, sakupilo se desetak devojaka, žena u najboljim godinama, većinom prijateljica, nekih iz mladosti, a nekih "sakupljenih" tokom života i ubrzo samo započele sa probama. Za samo dva meseca, imale smo prvi nastup u Gradskoj biblioteci, povodom godišnjice Pesničkog kluba "Orfej" - ispričala je Irena Kovačev, kako je nastao hor "Femina Vox".

Održan koncert hora "Femina vox"

Simbolično na Dan žena, 8. marta, hor je imao i prvi nastup u Gradskoj kući, kada je uz njih nastupio i Hor prosvetitelja iz Novog Sada, pod vođstvom Miše Miodraga Blizanca. Povodom otvaranja manifestacije "Noć muzeja", održale su koncert u Gradskom muzeju, a takođe su učestvovale i u natpevavanju horova u Kulturnom centru u Novom Sadu. Sugrađanima su se predstavile i nastupom na Gradskom trgu za Dan grada, 1. septembra.

Izvor: Subotica.com
Koncert hora "Femina vox" Koncert hora "Femina vox" Koncert hora "Femina vox" Koncert hora "Femina vox" Koncert hora "Femina vox" Koncert hora "Femina vox" Koncert hora "Femina vox" Koncert hora "Femina vox"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 3549
Povezane teme

koncert hora

koncert u velikoj većnici

femina vox

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.