Komentara: 6
Pregleda: 3394

Održan Koncert Arsena Dedića

23.04.2012. u 20:18h
Izvor: RTV Yueco
U petak 20. aprila u Velikoj većnici gradske kuće koncert je održao Arsen Dedić, veliko muzičko i umetničko ime ovog regiona, koji je nastupio zajedno sa svojom suprugom, takođe velikim pevačkim imenom Gabi Novak i sa svojim sinom Matijom Dedićem, jednim od najvrsnijih pijanista Evrope svoje generacije. Koncert je bio jedinstvena prilika za subotičane da čuju i vide začetnika šansone na prostoru bivše Jugoslavije, čije je muzičko i poetsko veče priređeno u Većnici bio neprocenjiv muzički doživljaj kojim su ovaj grad i publika bili počastvovani da prisustvuju.
Održan Koncert Arsena Dedića

Veče ispunjeno najiskrenijim ljudskim emocijama – bio bi najadekvatniji način da se iskaže doživljaj koncerta jednog velikog umetnika, svestranog, ingenioznog i nadasve pesnika Arsena Dedića. Kroz dvočasovni program vreme je proletelo kroz kompozicije majstora šansone ovog dela Evrope, čoveka koji je rođen da piše i peva o tome, čime je kroz skoro pet decenija svog muzičkog rada s' pravom stekao reputaciju jednog od najvećih i najslobodnijih umetnika.

Koncertno veče po mnogome bilo je jedinstveno,ali kao da su svi u publici osetili ogromnu snagu emocije koju može da pruži samo porodica, jer je Arsen Dedić nastupio i sa svojim sinom Matijom Dedićem i sa suprugom Gabi Novak, takođe izuzetnom veličinom među vokalnim solistima čija karijera do danas traje kroz decenije.

Arsen Dedić

Koncert Gabi Novak, Arsena Dedića i Matije Dedića u Subotici

Fotografije sa koncerta

Matija Dedić jedan je od najcenjenijih pijanista u Hrvatskoj,ali i možda čak i više, u inostranstvu. Nakon prestižne muzičke akadenije u Gracu, kroz ljubav prema džez muzici na sjajan način stopio je uticaje dvaju kultura u svoje sviranje i sam priznaje da je njegov najveći dar u muzici ta sposobnost apsorbovanja različitosti drugih stilova u svoj iskonski temperament, kao što je to činio i čini i njegov otac.

Slušajući stihove i muziku ovog velikog poznavaoca ljudskih emocija, uviđamo da pred sobom vidimo umetnika koji je glumac, pesnik, kompozitor za stotine pozorišnih predstava, filmova za decu i odrasle, dokumetnarnih filmova, dobitnika brojnih prestižnih evropskih nagrada za svoj umetnički rad, i pored svega toga čujemo samo iskrene stihova kao reči ispovesti jednog čoveka koji oseća mnogo i jako. Upravo zbog te sposobnosti da svojom muzikom transformiše publiku, Arsen Dedić svoju veličinu potvrđuje već pet decenija kroz svoj muzički i umetnički rad i život.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 2 dana
Komentara: 6
Pregleda: 3394
Povezane teme

gradska kuća

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.