Komentara: 1
Pregleda: 1549

Održan kamp za srednjoškolce na Paliću - mladi osmislili projekte za unapređenje svoje lokalne zajednice

03.08.2022. u 11:30h
Izvor: Subotica.com
U okviru tradicionalnog projekta pod nazivom "Svetionik znanja", prošlog vikenda na Paliću je održan trodnevni seminar za srednjoškolce iz naše zemlje. Tom prilikom, đaci su osmislili projekte koje će u narednom periodu realizovati uz podršku mentora. Mladi će raditi na izradi kreativnih projekata koji imaju za cilj unapređenje njihove lokalne zajednice.
Održan kamp za srednjoškolce na Paliću - mladi osmislili projekte za unapređenje svoje lokalne zajednice

Tokom kampa na Paliću, srednjoškolci su se upoznali sa vršnjacima, koordinatorima i mentorima, te stekli osnovna znanja o pisanju projekata. Takođe, učesnici su započeli rad na svojim idejama.

- Kamp na Paliću predstavlja prvu fazu tradicionalnog takmičenja "Svetionik znanja" u kom učestvuju srednjoškolci iz 15 gradova Srbije. Tada su učesnici osmislili kreativne projekte, na čijoj izradi će raditi u narednom periodu uz mentorsku podršku. Cilj svih projekata je unapređenje lokalne zajednice - objašnjava Mila Stanković iz Asocijacije za afirmaciju kulture. 

Mladi su pisali projekte iz oblasti ekologije, turizma, kulture, javnog zdravlja i društvenog aktivizma. U narednoj fazi, timovi srednjoškolaca će raditi na izradi projekata, uz podršku mentora, a u oktobru će timovi predstaviti svoje projekte stručnom žiriju koji će ocenjivati radove. 

 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 9 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1549
Povezane teme

palić

srednjoškolci

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.