Komentara: 2
Pregleda: 5514
Foto

Održan Internacionalni naučni simpozijum Ekonomskog fakulteta u Subotici

19.05.2017. u 14:25h
Izvor: Subotica.com
Internacionalni naučni simpozijum, koji organizuje Ekonomski fakultet u Subotici 22. put za redom, održan je danas u Velikoj većini Gradske kuće. Tema naučnog skupa bila je „Digitalna evolucija: Prilagođavanje poslovanja digitalnom vremenu“.
Održan Internacionalni naučni simpozijum Ekonomskog fakulteta u Subotici

Simpozijum pod nazivom „Strategijski menadžment i sistemi podrške odlučivanju u strategijskom menadžmentu“ privukao je oko 70 učesnika, koji su danas predstavili svoje naučne radove iz oblasti digitalizacije. Prema rečima Aleksandra Grubora, dekana Ekonomskog fakulteta, autori radova su iz Srbije, Makedonije, Slovačke, Mađarske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Rusije.

- Ekonomski fakultet, osim što se bavi pružanjem usluga studentima, takođe se bavi i naučno-istraživačkim radom, a jedan od vrlo bitnih segmenata tog naučnog rada je organizovanje međunarodnih naučnih simpozijuma, koje naš fakultet već 22. put vrlo uspešno realizuje – rekao je Grubor.

Održan Internacionalni naučni simpozijum Ekonomskog fakulteta u Subotici

Jedna od uvodničara skupa bila je Ivana Domazet, sa Instituta ekonomskih nauka u Beogradu, koja je istakla da joj je velika čast i zadovoljstvo što danas prisustvuje tradicionalnom skupu Ekonomskog fakulteta.

- Ove godine, tema skupa je izuzetno aktuelna i zahvalna, jer digitalizacija i digitalna ekonomija, pre svega, unapređuju konkurentnost u preduzećima, a samim tim unapređuju i konkurentnost zemlje. Višedecenijski problem Srbije je unapređenje konkurentnosti privrede, a odgovor je, velikim delom, u informaciono-komunikacionim tehnologijama – zaključila je Domazet i pohvalila našu državu i administraciju, jer su u poslednjih godinu mnogo uložili u digitalizaciju elektronskih servisa za građane.

Održan Internacionalni naučni simpozijum Ekonomskog fakulteta u Subotici

Naime, od 1. juna trebalo bi da postoje objedinjene tri baze podataka, kojima će građani moći da pristupe putem interneta i šalju zahteve za pravljenje ličnih dokumenata, za koje su, do sada, morali da čekaju na šalterima i gube mnogo vremena i novca.

Pere Tumbas, prodekan za nauku i doktorske studije na Ekonomskom fakultetu i predsednik Organizacionog odbora, rekao je nešto više o planovima za narednu godinu.

- Danas svi koriste termine kao što su digitalizacija, digitalna informacija, digitalni proizvodi i usluge. Videvši da je ova tema kod nas nedovoljno zastupljena, naša zamisao je da je u narednom ciklusu simpozijuma iscrpljujemo. Tako smo za naredni skup odlučili da tema bude digitalna transformacija poslovanja. Tema ovogodišnjeg skupa je trebalo da ukaže na razliku između digitalne i informacione poslovne strategije, a sledeće godine ćemo pokušati da podteme skupa direktno vežemo za digitalnu transfomaciju poslovanja – objasnio je Tumbas.

Na naučnom skupu, od brojnih gostiju, govorio je i profesor dr Konstantin Kostin, sa Ekonomskog Univerziteta u Sankt Peterburgu iz Rusije, koji je juče prisustvovao proslavi 57 godina postojanja i rada Ekonomskog fakulteta.

Izvor: Subotica.com
Naučni skup Ekomskog fakulteta Naučni skup Ekomskog fakulteta Naučni skup Ekomskog fakulteta Naučni skup Ekomskog fakulteta Naučni skup Ekomskog fakulteta Naučni skup Ekomskog fakulteta Naučni skup Ekomskog fakulteta Naučni skup Ekomskog fakulteta
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 11 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 5514
Povezane teme

ekonomski fakultet subotica

Aleksandar Grubor

naučni skup

internacionalni naučni simpozium

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.