• Pregleda: 2677

Održan humanitarni turnir mladih košarkaša Spartaka

U prostoru između Gradske kuće i Plave fontane danas je održan humanitarni turnir na kojem su učestvovali najmlađi polaznici košarkaške škole Spartaka, omladinci, a zatim i seniori subotičkog prvoligaša. Organizator akcije je bio Omladinski košarkaški klub "Spartak" koji je okupio veliki broj dece i mladih košarkaša, iako ih vreme nije poslužilo.
Održan humanitarni turnir mladih košarkaša Spartaka

Danas je u centru grada bila prava gužva gde se na malom prostoru isprepletalo nekoliko dešavanja, od sajma "Ukusi tradicije", preko promotivnog karavana tjuniranih automobila, međunarodnih delegacija koje su imale konferenciju u Gradskoj kući, pa sve to raznih ekskurzija koje su defilovale kroz uži centar.

Svoje mesto našli su i košarkaši koji su učestvovali u humanitarnoj akciji koju je organizovao Omladinski košarkaški klub "Spartak", a u cilju prikupljanja novčane pomoći za poplavljena područja.

U prvom delu turnira mlade buduće nade subotičke i srpske košarke vreme nije poslužilo pošto je posle petnaestak miunta počela da pada kiša koja je malo i rasterala publiku. Srećom kiša je smetala tek pola sata, a onda je i nastavljena dobra atmosfera po prohladnom vremenu.

U prvom delu učestvovala su deca od 1. do 4. razreda, a  nastavku nastupili su nešto stariji košarkaši (omladinsi i seniori) koji su na mobilnim košovima odigrali još nekoliko basket mečeva. Na kraju turnira održana su takmičenja u šutiranju trojki i slobodnih bacanja.

Iako ih vreme nije poslužilo organizatori su ipak uspeli da realizuju akciju i okupe mlade košarkaše i odigraju planirane mečeve pod obručima, a sve su to pratili pogledi znatiželjnih prolaznika.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.