• Pregleda: 2935

Humanitarna akcija mladih košarkaša Spartaka u subotu na Gradskom trgu

U subotu od 9 do 13 časova na Gradskom trgu u Subotici održaće se sportska akcija humanitarnog karaktera koja će okupiti preko 200 mladih košarkaša, ali i članova seniorske ekipe, a sav prihod od novčanih donacija biće uplaćen na namenski račun Vlade Srbije za stanovništvo sa područja ugrožena poplavama.
Humanitarna akcija mladih košarkaša Spartaka u subotu na Gradskom trgu

Organizator humanitarne akcije je Omladinski košarkaški klub "Spartak" uz podršku seniorske ekipe. Takmičenja na mobilnim koševima počinje od 9, a trajaće sve do 13 časova, a mogućnost da se u šuterskim sposobnostima oprobaju imaće i svi zainteresovani građani.

Planirano je učešće preko 200 mladih košarkaša iz pogona OKK "Spartak", a deo njih će biti i seniori KK, koji će se od ove godine ponovo takmičiti u Prvoj ligi Srbije.

Jovan Sirovina, predsednik  OKK "Spartak" pojasnio je da će program biti održan u dve faze - prva od 9 do 11 časova kada će biti odigrane 3 utakmice mini basket lige, koje se inače igraju u OŠ "Majšanski put" tokom cele godine. U prvom delu učestvovaće deca od 1. do 4. razreda, a od 11 časova nastupiće takmičarske selekcije i seniori MKK "Spartak" koji će igrati basket, a zatim se takmičiti u šutiranju trojki i slobodnih bacanja.

Predrag Borilović, trener KK "Spartak" izrazio je veliko zadovoljstvo i podršku akciji i naveo to kao dobar primer najmlađima da je veoma važno biti human i solidaran, citiravši jednog političara i državnika, da sport ima snagu da promeni svet:

- "Humanost je važnija od svega. Bitno je da pokažemo ovoj deci da humanost nema cenu i da je sport veoma lep način da se vaspitaju. Svedoci smo koliko se poslednje dve nedelje narod ujedinio i pokazao solidarnost, a ovo je naša prilika da kroz ovu sportsku akciju damo svoj doprinos i pokažemo humanost." - izjavio je Borilović

Sav prihod od donacije biće uplaćen na namenski račun Vlade Srbije za poplavom ugroženo stanovništvo. Predsednik OKK "Spartak" i trener KK "Spartak" pozvali su sugrađane da budu deo ove sportske akcije i da koliko mogu novčanim prilozima pomognu ugroženima od poplava.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.