• Pregleda: 778

Održan drugi susret učenika srednjih tehničkih škola Vojvodine

Na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija drugu godinu zaredom organizovan je susret srednjoškolaca Vojvodine, koji se školuju na području mašinstva, mehatronike, elektrotehnike i matematike.
Održan drugi susret učenika srednjih tehničkih škola Vojvodine

Na susretu se okupilo 35 đaka iz tehničkih škola Vojvodine, koji su predstavili svoje maturske radove. U odnosu na prošlu godinu broj učesnika gotovo je udvostručen što, prema rečima predstavnika škole, pokazuje da postoji interesovanje za tehničku struku.

- Želimo da privučemo srednjoškolce i upoznamo ih sa našom ustanovom, da vide šta je to Visoka tehnička škola strukovnih studija, kako bi došli kod nas da završe studije. Želimo da vide da privreda Subotice napreduje i da imaju mogućnost da se zaposle ovde. Sa druge strane, cilj je i da se đaci međusobno upoznaju i druže, kao i njihovi mentori - rekao je dr Imre Remedi, predsednik Organizacionog odbora Susreta.

Učenici iz Bečeja, Ade, Kanjiže i Subotice predstavili su svoje radove  maturske radove stručnom žiriju, koji su činili profesori Visoke tehničke škole strukovnih studija. Đaci čiji su radovi ocenjeni kao najbolji, kao nagradu dobili su mogućnost da, ukoliko se odluče za  ovu obrazovnu ustanovu, budu oslobođeni plaćanja upisnine. Za ostale učesnike sponzori su obezbedili simbolične nagrade.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.