Komentara: 0
Pregleda: 3450
Foto

Održan Dan otvorenih vrata na Pravnom fakultetu

03.05.2018. u 14:17h
Izvor: Subotica.com
Održan Dan otvorenih vrata na Pravnom fakultetu

Pravni fakultet za privredu i pravosuđe danas je otvorio svoja vrata za buduće brucoše, odnosno maturante Hemijsko-tehnološke, Ekonomske i Politehničke škole, kako bi im pružio više informacija o studijskom programu i načinu studiranja na ovoj visokoškolskoj jedinici. Iako se još uvek nisu odlučili koji fakultet će da upišu, maturanti su saglasni da im ovakve manifestacije mnogo znače.

- Pošto smo maturanti i pokušavamo da upišemo fakultet, ove manifestacije su nam korisne, jer iako nisam zainteresovan za pravne nauke, želim da čujem šta imaju da kažu o svom fakultetu i da me više upute i uvedu u priču o tome kako se ovde studira i na koji način se nastava odvija - rekao je Nenad Tintor, maturant Hemijsko-tehnološke škole.

- Razmišljala sam da upišem Medicinski fakultet, ali sam došla ovde, te postoji mogućnost da mi promene mišljenje i da me ubede da upišem pravo. Nemam velika očekivanja, ali sve što saznam će mi dobro doći - objasnila je Jelena Nedić, maturantkinja Politehničke škole.

Prema rečima Srđana Cvijanovića, pr menadžera Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe, ova manifestacija nije nikakva novost, s obzirom na to da se organizuje već četvrtu godinu za redom, ali je primetan veći broj zainteresovanih srednjoškolaca u odnosu na prethodne godine, te je ovo idealna prilika da se na jednom mestu upoznaju sa svim mogućnostima koje ova visokoškolska jedinica u Subotici pruža.

U tom cilju za njih je priređeno i predavanje na temu prekršajnog prava, a jedan od predavača, Nenad Bingulac, docent na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe, rekao je da je ova tema posebno aktuelna zbog toga što je došlo do promene kaznene politike u našoj zemlji.

- Cilj današnjeg predavanja nije samo promocija fakulteta, već da se budućim studentima približi način predavanja na našem fakultetu, koji je dosta jedinstven u odnosu na sve ostale fakultete, iz razloga što imamo predavače koji su teorijskog karaktera, kao i predavače koji dolaze iz struke i prakse - naglasio je Bingulac, koji je predavanje održao zajedno sa sudijom Prekršajnog suda u Subotici, Tanjom Bulatović.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3450
Povezane teme
dan otvorenih vrata pravni fakultet Pravni fakultet za privredu i pravosuđe otvorena vrata
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.