Komentara: 0
Pregleda: 2052

Održan bogat program povodom Dana mladih

13.08.2018. u 15:33h
Izvor: Subotica.com
Sportsko-rekreativnim i kulturnim programom na Prozivci juče je, deseti put po redu, obeležen Međunarodni dan mladih.
Održan bogat program povodom Dana mladih

Dan mladih posvećen je osobama rođenim između 1988. i 2003. godine, a cilj je da se na ovaj datum ukaže na sve probleme sa kojima se suočavaju. Kako bi uticali na poboljšanje kvaliteta života učenika i studenata Kancelarija za mlade, uz podršku brojnih sportskih kulturnih i zdravstvenih ustanova i organizacija, organizovala je bogat program. 

Program je počeo turnirom u basketu pod nazivom „Mladi Subotica 2018“, a nakon turnira mladi su imali priliku da se upoznaju sa ekstremnim sportovima Ground level fest udruženja, a zatim i fitnes programom zumba i aerobik karateom.

- AKA je spoj densa i karatea, radi se uz muziku. Mnogi naši sugrađani već dvadeset godina dolaze na AKA treninge i danas koristimo priliku da pokažemo mladima šta je AKA - rekao je Branislav Matejin, osnivač AKA fajt fitnesa i pozvao mlade da se bave sportom i sve zainteresovane da dođu na AKA trening.

Održan bogat program povodom Dana mladih

Održan bogat program povodom Dana mladih

Pored brojnih sportskih aktivnosti, za mlade su organizovani i zanimljivi kulturni sadržaji. Fondacija "Danilo Kiš" predstavila je svoje omiljene književne junake, dok su članovi Udruženja „Urlik“, predstavili „štrik umetnosti“ sa pesmama svojih članova i delili zbornik „Slikanje rečima“. Centar lokalne demokratije organizovao je Omladinski megafon.

U programu je učestvovao i Zavod za javno zdravlje, te su lekari i medicinske sestre mladima merili  indeks telesne mase i određivali kompoziciju mišićne mase i masnog tkiva, kao i  koncentraciju ugljen monoksida u izdahnutom vazduhu. Volonteri Crvenog krsta održali su pokaznu vežbu pružanja prve pomoći.

- Predstavili smo naše aktivnosti, a posebno prvu pomoć koja je najpopularnija aktivnost mladih u Crvenom krstu Subotice. Upoznali smo mlade i sa našim aktivnostima, koje su usmerene na borbu protiv trgovine ljudima, pa smo podelili promotivni materijal kako bi informisali građane. Bavimo se i brojnim drugim aktivnostima poput borbe protiv bolesti zavisnosti, polno prenosivih bolesti i promocijom dobrovoljnog davalaštva krvi - objasnio je Aleksa Petrić, volonter Crvenog krsta.

Generalna skupština Ujedinjenih nacija  usvojila je 1999. godine Rezoluciju 54/120, kojom je 12. avgust proglašen za Međunarodni dan mladih, a u našoj zemlji ovaj datum  obeležava se od 2007. godine.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2052
Povezane teme

međunarodni dan mladih

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.