Komentara: 0
Pregleda: 2088
Foto

Održan 7. međunarodni džudo turnir „Dan grada Subotice“

17.09.2018. u 12:23h
Izvor: Subotica.com
U nedelju je održan tradicionalni međunarodni turnir "Dan grada Subotice", ujedno i 2. kolo Regionalne Evrolige. Džudo klub "Spartak", kao tehnički organizator, po sedmi put okupio je preko tri stotine takmičara iz pet država regiona.
Održan 7. međunarodni džudo turnir „Dan grada Subotice“

Prema rečima Milana Bogića, jednog od trenera Džudo kluba "Spartak", broj takmičara na 7. turniru "Dan grada Subotice" i 2. kolu Evrolige premašio je očekivanja. Pod svodovima Hale sportova juče se okupilo 310 takmičara iz 32 kluba iz pet država - Bugarske, Rumunije, Mađarske, Hrvatske i Srbije. Subotički klub je nastupio sa 30 takmičara.

- Iz godine u godinu beležimo rast broja učesnika, kako iz država koje već tradicionalno dolaze u naš grade, tako i klubova koji su iz Srbije, a nisu do sada dolazili. To nas raduje jer očigledno smatraju da ovaj turnir ima šta da ponudi i da smo dobri domaćini. - rekao je Bogić - Džudo savez Srbije je obezbedio nove strunjače, uklapamo se u novi Zakon o sportu, Hala nam ispunjava sve uslove, među nekoliko u Vojvodini. Zadovoljni smo!

Održan 7. međunarodni džudo turnir „Dan grada Subotice“

U cilju bolje organizacije, lakšeg vođenja evidencije i olakšavanja mogućnosti prijava Džudo savez Srbije uveo je digitalizovani sistem koji bi u budućnosti, uz adekvatna tehnička prilagođavanja organizatora, trebao značajno da olakša rad, ali i takmičarima pojednostavi prijavni postupak.

- Tehnika nas još uvek malo usporava, ali siguran sam da će to biti prevazićeno vrlo brzo, čim se naviknemo malo na ovaj sistem. - dodaje Bogić

Turnir je otvorio predsednik Džudo kluba "Spartak", Branko Tot, koji je u uvodom obraćanju pozdravio takmičare i poželeo im prijatan boravak u našem gradu.

Održan 7. međunarodni džudo turnir „Dan grada Subotice“

Održan 7. međunarodni džudo turnir „Dan grada Subotice“

Za dvanaestogodišnjeg Mateju Borojevića ovo je bilo peto učešće na turniru grada Subotice. Na proteklim turnirima Mateja je osvojio četiri zlatne medalje. trenutno se takmiči u kategoriji 66 kilograma, a džudoom se bavi 6,5 godina. Od značajnjih uspeha ističe 3. mesto na školskoj olimpijadi u Nišu, a voleo bi jednog dana da bude ponosni vlasnik olimpijske medalje.

Treće kolo Evrolige održava se 27. oktobra u Osijeku, a četvrto 9. decembra u Aradu (Rumunija). između ta dva turnira mlade džudiste Spartaka očekuje još pregršt turnira na kojima će sticati iskustva i po pravilu donositi brojne medalje.

Održan 7. međunarodni džudo turnir „Dan grada Subotice“

Izvor: Subotica.com
VII međunarodni džudo turnir „Dan grada Subotice“ VII međunarodni džudo turnir „Dan grada Subotice“ VII međunarodni džudo turnir „Dan grada Subotice“ VII međunarodni džudo turnir „Dan grada Subotice“ VII međunarodni džudo turnir „Dan grada Subotice“ VII međunarodni džudo turnir „Dan grada Subotice“ VII međunarodni džudo turnir „Dan grada Subotice“ VII međunarodni džudo turnir „Dan grada Subotice“
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2088
Povezane teme

džudo

džudo klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.