• Pregleda: 1491

Održan 40. stonoteniski memorijal "Vilim Harangozo"

Proteklog vikenda održan je 40. memorijalni turnir ,,Vilim Harangozo’’ i 14. turnir za veterane koji nosi ime Tibora Harangozoa. Organizacijom turnira STK "Spartak" čuva sećanje na braću koja su ostavila neizbrisiv trag u istoriji stonog tenisa na ovim prostorima.
Foto: Igor Jevremov / STK "Spartak"
Održan 40. stonoteniski memorijal "Vilim Harangozo"

Vilim je bio jedan od najboljih jugoslovenskih stonotenisera svih vremena. Već sa četrnaest godina nastupio je za seniorsku reprezentaciju i postao najmlađi u dresu sa državnim grbom. Isti dres je u karijeri oblačio 127 puta i osvojio trideset i osam međunarodnih naslova. Zajedno sa Žarkom Dolinarom upisao se u večnu listu pobednika svetskih prvenstava, trijumfom u igri parova u Londonu 1954. godine.

Stariji brat Tibor bio je takođe šampion, reprezentativac i trener. Jedan od najpoznatijih proizvođača opreme za stoni tenis danas je i nemačka firma Tibhar. Ovu kompaniju sa sedištem u gradu Sabrikenu, simbolu industrijskog doba, osnovao je 1969. upravo Tibor Harangozo. na ovogodišnjem memorijalu Vilim Harangozo bio je Valentin Nemedi Nađ iz STK "Banat", dok je u ženskoj konkurenciji prvo mesto pripalo Aneti Maksuti iz STK ,,Novi Sad’’.

Veterani Spartaka pokazali su da još uvek mogu da pruže ozbiljne predstave sa reketom. U kategoriji od 35 do 50 godina prvo mesto osvojio je Milan Trbović, a trener subotičkog superligaša Mirko Gavrilović bio je bolji od ostalih u kategoriji od 50 do 60 godina.

foto: Igor Jevremov / STK "Spartak"

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.