Komentara: 0
Pregleda: 2276
Foto

Održan 4. Memorijal u sećanje na Mirka Vujkovića

04.03.2019. u 08:52h
Izvor: Subotica.com
Na bazenu u Dudovoj šumi u nedelju je održan 4. memorijalni turnir "Mirko Vujković". U zanimljivom finalu veterani Vojvodine savladali su Spartak i tako odbranili titulu.
Održan 4. Memorijal  u sećanje na Mirka Vujkovića

Tradicionalni, četvrti u nizu, vaterpolo turnir veterana u znak sećanja na vrsnog sportistu i sportskog radnika koji je obeležio jednu eru subotičkog sporta. Kao svestrani sportista Mirko je kao igrač bio rukometaš, hokejaš i vaterpolista. Po okončanju igračke karijere nastavio je u trenerskim vodama u radu sa hokejašima i vaterpolistima. Bio je trener reprezentacije i Spartaka, a i više puta nagrađivan za svoj stručni rad i ostvarene sportske rezultate.

Na turniru, održanom na bazenu u Dudovoj šumi, i ove godine okupile su se veteranske ekipe Vojvodine, Bečeja, Poleta Sombor i domaćina Spartaka, za koji nastupa i Mirkov sin, Damir.

- Zahvaljujem se svima koji su se i ove godine pojavili da održimo sećanje na Mirka Vujkovića. Ovo je veteranski turnir na kojem se okupljaju oni koji su nekada trenirali sa Mirkom, igrali sa njim i sportski sarađivali. Ovaj turnir je postao tradicija, polako dolaze neke nove generacije koje će nastaviti tu našu priču. - kaže Damir Vujković - Kao i svake godine trudićemo se da se kroz ovaj memorijal prvenstveno družimo, a rezultat je uvek u drugom planu.

Održan 4. Memorijal  u sećanje na Mirka Vujkovića

Iako rezultat jeste u drugom planu, evidencije radi spomenućemo da je Vojvodina odbranila titulu, u ponovljenom prošlogodišnjem finalu pobedom nad domaćinom, Spartakom, rezultatom 8:4. U polufinalu Spartak i Polet su posle peteraca odlučili finalistu (4:4 / 8:5), dok je Vojvodina u finale prošla pobedom nad Bečejom od 10:4. U konačnom poretku Bečej je zauzeo teće mesto savladavši Polet Sombor (5:3).

- Veliku podršku su nam dali Vaterpolo savez Vojvodine, zatim Sportski savez Subotice i JKP "Stadion" koje nam ustupa bazen, četvrtu godinu za redom. Zahvalan sam svima na dosadašnjoj podršci i nadam se da ćemo odličnu saradnju nastaviti. - dodaje Vujković

Održan 4. Memorijal  u sećanje na Mirka Vujkovića

Od prvog turnira svojim učešćem sećanje na Mirka čuva i njegov prijatelj, saigrač i sportski saradnik Živko Cvetičanin, koji iza sebe ima preko 50 godina aktivnog učešća u vaterpolu, što kao igrač, što kao funkcioner.

- Ovaj turnir je prilika da se prisetimo naših divnih sportskih dana još iz vremena Palića, iz vremena Muškog štranda, gde su odigravane velike vaterpolo utakmice koje je pratila brojna publika, ljubitelji vaterpola, i na kojima je Mirko uvek bio jedan od najboljih, najjačih i najplemenitijh pojedinaca, koji je tada bio virtuoz u vodi. Bio je veliki borac, visoko moralni sportista i veliki drugar posle utakmice. Kroz ovaj turnir održavamo sećanje na Mirka i lepa vremena iz tog vremena. - ističe Živko Cvetičanin, počasni predsednik Vaterpolo kluba "Vojvodina", koji je i sam igrao u timu Vojvodine, pobednika ovogodišnjeg turnira.

Izvor: Subotica.com
IV Memorijalni turnir u vaterpolu "Mirko Vujković" IV Memorijalni turnir u vaterpolu "Mirko Vujković" IV Memorijalni turnir u vaterpolu "Mirko Vujković" IV Memorijalni turnir u vaterpolu "Mirko Vujković" IV Memorijalni turnir u vaterpolu "Mirko Vujković" IV Memorijalni turnir u vaterpolu "Mirko Vujković" IV Memorijalni turnir u vaterpolu "Mirko Vujković" IV Memorijalni turnir u vaterpolu "Mirko Vujković"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 2276
Povezane teme

mirko vujković

memorijalni turnir mirko vujković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.