Komentara: 2
Pregleda: 2987
Foto

Održan 20. jubilarni Super Enpi Kup

04.03.2019. u 11:45h > 22:21
Izvor: Subotica.com
Oko 1.200 takmičara iz trinaest država sveta okupilo se u nedelju u Subotici na tradicionalnom karate kupu "Super Enpi", koji ove godine proslavlja dve decenije postojanja. Velika sportska manifestacija i ovaj put privukla je veliki broj turista i pružila priliku Subotici da još jednom bude domaćin gostima iz celog sveta.
Održan 20. jubilarni Super Enpi Kup

Takmičari Karate kluba "Spartak-Enpi", njih oko stotinu u svim uzrasnim kategorijama, kao i mnogi klubovi, iskoristili su ovaj turnir kao pripremu pred nastupajući turnir Evropskog prvenstva koji se održava u aprilu u Crnoj Gori. 

- Ponosni smo na podatak da smo za ovde dve decenije doveli preko 50.000 turista, računajući sva takmičenja koja smo kao klub organizovali. Cilj ovakvih turnira je širenje prijateljstva, imamo na turniru tridesetak bratskih klubova, nama je cilj da naša deca međusobno sarađuju, da se upoznaju i ostvaruju prijateljstva. - rekao je Milorad Ćopić, predsednik KK "Enpi" i organizacionog odbora turnira - Teško je održati tradiciju, a naša evo traje 20 godina, da svake godine dođe ovoliko ljudi i da bude kvaliteta, ali mi smo dokaz da to može.

Takmičari Spartak Enpija osvojili su 39 medalja - 10 zlatnih, 11 srebrnih i 18 bronzanih.

Najbolji klubovi na takmičenju, u generalnom plasmanu, bili su, od najboljeg: Karate klub "Seiken" iz Bratislave, zatim ŠK Karate – Nova Bana iz Slovačke i treći Karate klub "Japan" iz Beograda. Spartak Enpi, kao domaćin, nije bio u konkurenciji za proglašenje najboljih klubova.

Za najboljeg seniora na takmičenju proglašen je Jugoslav Huremović iz Savinog sela, dok je za najbolju seniorku proglašena Elvira Bognič iz Spartak Enpija.

Održan 20. jubilarni Super Enpi Kup

Da je karate porodični sport, odnosno da nije retkost da se čitava porodica bavi njime, pokazala je i porodica Horn iz Hrvatske, koja je u Suboticu došla u "najjačem" sastavu. Pored glave porodice, Franje Horna, specijalan nastup imalo je njegovih sedmoro dece i troje unučadi.

Održan 20. jubilarni Super Enpi Kup

Izvor: Subotica.com
20. Super Enpi Kup 20. Super Enpi Kup 20. Super Enpi Kup 20. Super Enpi Kup 20. Super Enpi Kup 20. Super Enpi Kup 20. Super Enpi Kup 20. Super Enpi Kup
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 3 nedelje
Komentara: 2
Pregleda: 2987
Povezane teme

karate klub enpi

super enpi kup

milorad ćopić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.