Komentara: 0
Pregleda: 6732
Foto

Održan 19. turnir košarkaških veteranki i veterana

12.06.2016. u 12:22h
Izvor: Subotica.com
U Subotici je za vikend održan tradicionalni međunarodni košarkaški turnir za veteranke i veterane, 19. po redu, na kojem je nastupilo šest ženskih i dvanaest muških ekipa. U konkurenciji veterana 45+ najbolja je bila Tuzla, dok su kod dama to bile "Kornjače" iz Subotice. Kod veterana 35+ najbolje su takođe bile subotičke ekipe "Tigrasti komarci", a kod nežnijeg pola "Kornjačice".
Održan 19. turnir košarkaških veteranki i veterana

Na turniru su nastupili igrači i igračice 35+ i 45+, a učestvovale su ekipe iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije. Mečevi su se igrali u OŠ "Majšanski put" i u Hali sportova gde su danas odigrani dueli za treće i prvo mesto među veteranima.

U muškoj konkurenciji (45+) pobednik je ekipa Tuzle, dok je trećeplasirana ekipa Igokee. Kod dama (+45) prvo mesto je osvojila ekipa "Nindža kornjače" (Subotica), druge su bile Tiske frajle (Bečej), dok je treća bila ekipa "Turbo Čigak" (Budimpešta).

Konačan plasman u konkurenciji veterana 35+ je 1. Tigraski komarci (Subotica), 2. Nikšić 1995 (Nikšić) i 3. Basket Tivat (Tivat). Kod žena 3+5 prvo mesto su osvojile "Kornjačice" iz Subotice.

U meču za treće mesto za igrače preko 45 godina sastale su se ekipe Igokea (Aleksandrovac, R. Srpska) i Bosna Maxi (Sarajevo). U nadasve prijateljskoj atmosferi u fer i korektnoj utakmici bila je bolja ekipa Igokee rezultatom 35:22.

Održan 19. turnir košarkaških veteranki i veterana

U borbi za trofej najbolje ekipe veterana (45+) sastali su se Tuzla i Kočevski medvjedi (Kočevje, Slovenija). Ekipa iz Tuzle bila je ubedljiva (38:21) i zasluženo osvojila priznanje za najbolju mušku ekipu 19. međunarodnog turnira za veterane i veteranke.

Trofeje ekipama je podelila Marija Veger, proslavljena jugoslovenska i srpska košarkašica, Rođena Novosađanka, iako još malo pa u osmoj deceniji života, rekorder je svog doba u košgeterskom učinku sa 43 postignuta poena na jednom meču reprezentacije.

Ovaj turnir pored uslovno rečeno takmičarskog momenta ima veliki značaj i u vidu društvenog aspekta, s obzirom da se ovakve prilike koriste za druženje i evociranje uspomena. Pored dobre zabave i druženja gosti iz regiona poneli su i lepe utiske iz Subotice i bez sumnje mnogi od njih će se ponovo vratiti.

Intersantan detalj koji je pratio početak svakog meča na ovom turniru je taj da je svaka od ekipa imala svoju "himnu" uz koju su predstavljani, a to bile pesme pretežno folk-pop-rok muzike sa ovih prostora. Ceremoniju proglašenja pobednika pratila je poznata dečja pesmica čiji refren ide "U svetu postoji jendo carstvo, u njemu caruje drugarstvo", što je i bio suštinski cilj - druženje i drugarstvo.

Održan 19. turnir košarkaških veteranki i veterana

Na turniru su nastupile ženske ekipe: Šizike (Beograd), Fapuma'k (Budimpešta), Tiske frajle (Bečej), Turbo Čigak (Budimpešta), NIdža kornjače (Subotica), Kornjačice (Subotica). Muških ekipa je bilo dvanaest, a one su bile: Nikšić 1995 (Nikšić), Basket Tivat (Tivat), Igokea (Aleksandrovac, R. Srpska), Labud (Zagreb), Bosna maxi (Sarajevo), Sokoli (Nikšić), Old hungarian eagles (Budimpešta), Tuzla, Kočevski medvjedi (Kočevje, Slovenija), Advokati (Zagreb), Golubovi (Subotica) i Tigrasti komarci (Subotica)

Izvor: Subotica.com
XIX Međunarodni turnir za košarkaške veterane i veteranke XIX Međunarodni turnir za košarkaške veterane i veteranke XIX Međunarodni turnir za košarkaške veterane i veteranke XIX Međunarodni turnir za košarkaške veterane i veteranke XIX Međunarodni turnir za košarkaške veterane i veteranke XIX Međunarodni turnir za košarkaške veterane i veteranke XIX Međunarodni turnir za košarkaške veterane i veteranke XIX Međunarodni turnir za košarkaške veterane i veteranke
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 6732

Povezana vest

Povezane teme

hala sportova

međunarodni turnir košarkaških veterana

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.