Komentara: 1
Pregleda: 1992

Odluka o zemljištu uskoro pred odbornicima

13.06.2013. u 15:40h
Izvor: RTV Yueco
Predsednica Skupštine grada Subotice Marija Kern Šolja će na dnevni red sledeće sednice Skupštine grada staviti Odluku o oglašavanju ništavom Odluke o ustupanju na korišćenje poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini institucijama, crkvama i verskim zajednicama., navodi se u saopštenju koje nam je prosleđeno iz Skupštine grada.
Odluka o zemljištu uskoro pred odbornicima

Donošenje odluke je prvenstveno zakonska obaveza,  a istovremeno ispunjava i nalog republičkog zaštitnika građana, zatim ispunjava i zahteve brojnih poljoprivrednih asocijacija, kao što su: Udruženje poljoprivrednika  Subotica, Udruženje seljaka Stari Žednik, "Bajmok" udruženje odgajivača svinja, Udruženje seljaka Subotica, Klub proizvođača Čantavir, Udruženje zemljoradnika Severne Vojvodine.

Ove organizacije su se posebnom molbom obratile predsednici Skupštine i odborničkim grupama da što pre razmotre gore navedenu Odluku te da istu donesu. Gradsko veće je na 45. sednici održanoj 15. maja jednoglasno podržalo pomenutu odluku i Skupštini grada uputilo predlog za donošenje.

Ova tema se našla na dnevnom redu Skupštine grada, koja je bila sazvana  za 30. maj, međutim, Veće je 28. maja jednim zaključkom povuklo (tri člana Veća koje je kandidovao SVM ovaj korak nisu podržavali) sa dnevnog reda 11. sednice Skupštine grada predlog za oglašavanje ništavom Odluke o ustupanju na korišćenje poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini institucijama, crkvama i verskim zajednicama, a samu odluku nije.

Na ovaj način je rešavanje ovog problema odloženo, ali s obzirom na njegov izuzetan značaj, predsednica će ovo pitanje staviti na dnevni red sledeće sednice, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 9 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1992
Povezane teme

sednica skupštine grada

skupštinsko zasedanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.