Komentara: 9
Pregleda: 7569

Odložen prijemni iz matematike jer su testovi "procureli"

18.06.2013. u 13:12h
Izvor: RTV Yueco
Polaganje testa iz matematike odloženo je za sutra u 12 sati, pošto je Republička upisna komisija pronašla fotokopiju jednog testa, predviđenog za danas. Tako će budući srednjoškolci test iz matematike umesto danas u 10 sati polagati sutra u 12 sati.
Odložen prijemni iz matematike jer su testovi "procureli"

Preliminarni rezultati završnog ispita biće objavljeni 21. juna, konačni 25. juna, a upis učenika u prvom krugu predviđen je za 8. i 9. jul. Predsednik te komisije Zoran Kostić rekao je da je to telo takvu odluku donelo jutros, budući da je došao u posed fotokopije jednog testa.

Kostić je objasnio, gostujući na RTS, da sutra neće biti izvlačenja kombinacija, već da će biti upotrebljen rezervni test koji će na vreme biti dostavljen školama.

On se izvinio roditeljima i deci zbog pomeranja, ali je istakao da je to bila jedina prava i moguća odluka, budući da bi u suprotnom došlo do narušvanja regularnosti testa i bodovanja.

- Mi smo juče popodne dobili informacije da postoji mogućnost, a sinoć smo došli i do dokaza, pa smo jutros doneli odluku da se polaže sutra - rekao je Kostić, dodajući da su dokazi prosleđeni MUP-u i da se nada da će počinioci biti brzo pronađeni i propisno kažnjeni.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 10 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 7569
Povezane teme

prijemni ispit

polaganje prijemnog ispita

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.