• Pregleda: 3017

Odlikovanje za Vladimira Večića

Odlikovanje za Vladimira Večića

Predsenik Gradske organizacije Saveza udruženja boraca narodno-oslobodilačkog rata u Subotici Vladimir Večić dobitnik je odlikovanja Saveza vojnih rezervista Mađarske. Njemu je ovaj orden uručen u Subotici, na dan kada je preko 70 godina u II svetskom ratu formirana Prva proleterska brigada. Taj datum, 22. decembar je dan kada se dodeljuju medalje, zahvalnice i diplome najuspešnijima na konkursu “Subotica - Moj grad”.

Gradska organizacija SUBNOR-a podelila je zahvalnice i medalje učenicima koji su proglašeni najboljima na konkursu “Subotica moj grad”. Za najbolje likovne i literarne radove učenici su dobili medalje i diplome, a njihovi profesori i rukovodioci škola zahvalnice za podršku. Konkurs se raspisuje svake godine u povodu Dana oslobođenja Subotice 10. oktobra, a pomenute nagrade se dodeljuju 22. decembra, na dan kada je u Rudom formirana prva proleterska brigada. Predstavnici SUBNOR-a ocenjuju da interesovanje učenika za konkurs nije manje u odnosu na prethodne godine.

Na konkurs se, u saradnji sa lokalnom samoupravom, odazvalo 20 škola sa 245 likovnih i preko 50 literarnih radova.

Nakon dodele nagrada učenicima, predstavnici Saveza rezervista iz Mađarske, kao znak zahvalnosti za višegodišnju saradnju, uručili su jubilarna odlikovanja u vidu medalja Vladimiru Večiću i Voji Raičeviću.

Inače, Vladimir Večić nosilac je i visokog gradskog priznanja “Pro urebe”. Nakon dodele priznanja, za sve učesnike i nagrađene priređen je koktel.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.