Komentara: 0
Pregleda: 3401

Odlikovanje za Vladimira Večića

22.12.2011. u 15:02h
Izvor: RTV Yueco
Odlikovanje za Vladimira Večića

Predsenik Gradske organizacije Saveza udruženja boraca narodno-oslobodilačkog rata u Subotici Vladimir Večić dobitnik je odlikovanja Saveza vojnih rezervista Mađarske. Njemu je ovaj orden uručen u Subotici, na dan kada je preko 70 godina u II svetskom ratu formirana Prva proleterska brigada. Taj datum, 22. decembar je dan kada se dodeljuju medalje, zahvalnice i diplome najuspešnijima na konkursu “Subotica - Moj grad”.

Gradska organizacija SUBNOR-a podelila je zahvalnice i medalje učenicima koji su proglašeni najboljima na konkursu “Subotica moj grad”. Za najbolje likovne i literarne radove učenici su dobili medalje i diplome, a njihovi profesori i rukovodioci škola zahvalnice za podršku. Konkurs se raspisuje svake godine u povodu Dana oslobođenja Subotice 10. oktobra, a pomenute nagrade se dodeljuju 22. decembra, na dan kada je u Rudom formirana prva proleterska brigada. Predstavnici SUBNOR-a ocenjuju da interesovanje učenika za konkurs nije manje u odnosu na prethodne godine.

Na konkurs se, u saradnji sa lokalnom samoupravom, odazvalo 20 škola sa 245 likovnih i preko 50 literarnih radova.

Nakon dodele nagrada učenicima, predstavnici Saveza rezervista iz Mađarske, kao znak zahvalnosti za višegodišnju saradnju, uručili su jubilarna odlikovanja u vidu medalja Vladimiru Večiću i Voji Raičeviću.

Inače, Vladimir Večić nosilac je i visokog gradskog priznanja “Pro urebe”. Nakon dodele priznanja, za sve učesnike i nagrađene priređen je koktel.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 3401
Povezane teme

pro urbe

subnor subotica

priznanje pro urbe

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.