• Pregleda: 3170

Odlične odbojkašice Spartaka savladale i Crvenu zvezdu - sutra za trofej

Odbojkašice Spartaka ostvarile su večeras i drugu pobedu na 3. memorijalnom turniru u znak sećanja na Josipa Josu Markovića, poznatog odbojkaškog radnika, rodom iz Subotice. U poslednjem duelu dana Spartak je u odličnom meču savladao beogradsku Crvenu zvezdu sa 3:0 i time se osamostalio na čelu tabele. Spartak posle dve pobede nikada nije bio bliži trofeju memorijala.
Odlične odbojkašice Spartaka savladale i Crvenu zvezdu - sutra za trofej

U subotičkoj Hali sportova u toku je treći po redu memorijalni turnir za odbojkašice "Josip Josa Marković" na kojem učestvuju četiri ekipe iz srpske Super lige - Crvena zvezda, Partizan Vizura, Jedinstvo i Spartak.

Danas su odigrana četiri meča u kojima je svaka od ekipa odigrala po dva meča, a postignuti su sledeći rezultati: ŽOK "Spartak" - OK "Jedinstvo" 3:1 (23:25, 25:19, 25:22, 25:14), OK "Crvena zvezda" - OK "Partizan Vizura" 3:0 (25:19, 25:21, 25:16), OK "Partizan Vizura" - OK "Jedinstvo" 0:3 (25:27, 23:25, 21:25) i ŽOK "Spartak" - OK "Crvena zvezda" 3:0 (25:23, 26:24, 26:24).

Na otvaranju turnira prve su izašle odbojkašice Spartaka i Jedinstva, u prepodnevnom terminu u sred radnog dana, pa je ovaj meč nažalost posmatralo tek tridesetak gledalaca, ali kako je dan odmicao tribine su bile sve punije, da bi na poslednjem meču dana, kada je Spartak savladao Crvenu zvezdu u izuzetno zanimljivom meču, u maloj sali Hali sportova tribine skoro pa bile pune.

Meč protiv Crvene zvezde obilovao je preokretima i neizvesnošću, a za maksimalnu dramu potrudile su se obe ekipe koje su prikazale odličnu i atraktivnu odbojku. Najneizvesnije je ipak bilo u trećem setu kada je Spartak u samoj završnici uspeo da nadoknadi zaostatak i preokrene set u svoju korist.

Snažna podrška domaće publike bila je na nivou tokom čitavog meča, pogotovo u trenucima kada je podrška Spartaku bila najpotrebnija.

Odbojkašice Spartaka su sa dve pobede izbili na čelo tabele i sutra od 13 časova igraju meč za trofej, a protivnik će biti Partizan Vizura. Dva časa ranije sastaju se Crvena zvezda i Jedinstvo. Pobednik prvog memorijala bila je Vizura, drugog Crvena zvezda, a Spartak nikada nije bio bliži osvajanju svog prvog trofeja ove sezone i to baš u svom gradu.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.