• Pregleda: 2506

Odličan nastup plivača Spartak Prozivke na prvenstvu Srbije na otvorenim vodama

Plivači Spartak Prozivke proteklog vikenda imali su uspešan nastup na takmičenju u Bačkoj Topoli i pri tome osvojili više prvih mesta u nekoliko uzrasnih kategorija.
Odličan nastup plivača Spartak Prozivke na prvenstvu Srbije na otvorenim vodama

Na Otvorenom prvenstvu Srbije na otvorenim vodama koje je održano proteklog vikenda u Bačkoj Topoli na jezeru Zobnatica, u organizaciji Saveza za daljinsko – maratonsko i masters plivanje Srbije, plivači su se takmičili na 3km, kojih je bilo prijavljenih 51 takmičar, 5 km gde je bilo prijavljenih 22 takmičara i 10km, prijavljenih 12 takmičara.

Takmičnje je bilo održano za sve kategorije, a plivači "Spartak-Prozivke" Borislav Fermanović, Petra Čajkaš i Bojana Fermanović postigli su veoma zapažene rezultate.

Borislav Fermanović je u trci na 3km osvojio prvo mesto u kategoriji mlađih juniora i drugo u apsolutnoj kategoriji. U disciplini 5 km trku je završio drugi u svojoj kategoriji dok treći u apsolutnoj dok je na 10 km prvi isplivao u svojoj a treći u apsolutnoj kategoriji.

Petra Čajkaš je u disciplini 3 km prva stigla na cilj u kategoriji kadeta i takođe prva u apsolutnoj kategoriji i proglašena je za najuspešniju takmičarku prvenstva, dok je Bojana Fermanović istu disciplinu isplivala za prvo mesto u kategoriji pionira.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.