• Pregleda: 8886

Odeljenju kardiologije donirana vredna medicinska oprema

Fondacija „Batschka Stiftung“, putem privrednog društva „Phiwa“ i kompanije „Bama“, donirala je savremenu medicinsku opremu Odeljenju kardiologije Opšte bolnice.
Odeljenju kardiologije donirana vredna medicinska oprema

Odeljenju kardiologije donirani su savremeni digitalni EKG aparati, holteri za praćenje srčanog ritma, kao i holteri za praćenje arterijskog pritiska. Vrednost donacije je oko 30 hiljada evra.

- Radi se o izuzetno kvalitetnim i nama veoma značajnim aparatima iz oblasti kardiološke dijagnostike. I pored svih napora države, Ministarstva zdravlja, Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje uvek postoji potreba za više aparata, za novijim aparatima, a kompanija „Batschka Stiftung“ je to prepoznala. Sa novom opremom ćemo moći da podignemo i broj kardioloških procedura, a u značajnoj meri i kvalitet dijagnostičkih procedura - kaže dr Slobodan Puškar, direktor Opšte bolnice.

Digitalni EKG aparati već su u upotrebi u Koronarnoj jedinici i na Odeljenju kardiologije, gde se dnevno obavi oko 50 pregleda.

- Dobili smo najmodernije aparate koji imaju digitalnu sliku te možemo napraviti bazu podataka za svakog pacijenta u kompjuteru. Možemo pratiti dinamiku, stanje a postoji i mogućnost saradnje sa drugim centrima. Dobili smo jedan „industrijski“ EKG, a to nam je neophodno u svakodnevnoj praksi - kaže dr Aleksandar Živković,  načelnik Odeljenja kardiologije Opšte bolnice.

Fondacija „Batschka Stiftung“ od 2005. godine putem kompanija koje posluju na teritoriji naše zemlje pomaže rad zdravstvenih ustanova doniranjem vredne medicinske opreme.

- Zdravlje je na prvom mestu, tako da nastavljamo trend kao što smo poslednjih nekoliko godina to i radili, nadam se da ćemo za to imati istu podršku. Kako nismo stručni za izbor opreme, od velike pomoći nam je bila kompanija „Schiller“ koja je izvršila dopremanje opreme kao i doktori, koji su nam pomogli da završimo projekat - kaže Valerija Tot, direktorka preduzeća „Ruwa“.

Preduzeće "Phiva" godinama unazad pokazuje visok stepen društvene dogovornosti i kroz ovakve aktivnosti direktno ulaže u zdravlje naših sugrađana.

Valerija Tot, direktorka preduzeća „Ruwa“ i Sabina Šuster, direktorka preduzeća Phiwa

- Phiwa kao preduzeće će nastojati da pomogne gde može u bilo kom pogledu, a naročito u zdravstvenoj delatnosti. Možda čak i u ovoj godini nastavimo sa donacijama kako bi svim sugrađanima bilo bolje - izjavila je Sabina Šuster, direktorka preduzeća Phiwa.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

14
jupi Odgovori
Od kako imamo kardiologa,sve za kardiologiju! A gde su tu druga odeljenja? Sumnjam ja da oni tu nesto znaju sa ovom aparaturom,[*...*]
X Odgovori
Ko donira bolnici? Pa nisu sposobni da ociste prostorije gde su deca, pise u drugom clanku danas! Neko bi trebalo da obavesti donatore kome daju pare...
Dr Petar Odgovori
Ne znaju,nego tebe cekaju da dodjes da radis sa tom opremom.
Pozdrav Odgovori
Lep gest ...
Ima jedna devojka o kojoj je danas pisano, i njoj bi trebalo donirati .. ko ima.
To su lepa dela ko je u mogućnosti
drapo Odgovori
Svaka čast novom direktoru ! Samo kad više nije onaj stari
Ehhhh Odgovori
Donacija? Opet? Nije li posao Ministarstva zdravlja da oprema bolnice??
Dr Bosi Odgovori
Nemaš veze,kad te stisne srčka,promenićeš mišnjenje,ipak je to najurgentnije,a pulmologiju,operacije katarakte,nisi ni primetio,sve je to za nas starije super
Jovan Odgovori
Због оних коментатора који би да умање значај претходног директора морам рећи, свака част Бићанину. Баш је доста пројеката довео до завршетка или их је започео, па нови директор има шта завршавати. Ретко ћете наћи таквог стручњака који се једнако успешно служи и медицинским и техничким и економским језиком. Такође, све похвале и новом директору који покушава да суботичанима приближи успешне специјалисте из репрезентативних здравствених установа у Србији. Верујем да је у сарадњи успех.
Oprem dobro
Koje specijaliste ? Ako nešto hoće da uradi neka prvo pošalje ove naše na proveru znanja Polovina bi bila momentalno degradirana ,a neki bi možda dobili i otkaz Mešaju se u sve i svašata ko margarin. Što se tiče Bićanina zna se sve ,nema potrebe nešto jače komentarisati sem da ga se zamoli da manje operiše komplikovanije dijagnoze kičme a da da se više drži glavatih ekstremiteta.
N Odgovori
Hvala bogu da je pocelo sa ulaganjima u opremu,a ne u samo u objekat kao predhodna politika.Objekat se doterivao ,opreme nije bilo,pa ti izvoli privatno.Zna se ciji je to bio interes.Treba sto vise dobre opreme da ima bolnica,a ne privatne ordinacije,gde rade doktori iz bolnice,pa da i sirotinja moze kvalitetno da se leci.
Ehhhh
Pročitao si članak? Ne radi se o ulaganju nego o poklonu nekog štiftunga, kome ni ja ni ti ne uplaćujemo zdravstveno osiguranje. A dokoličari usput raspredaju o sposobnosti prethodnog i sadašnjeg direktora, ejjjj, pa stvarno je potreban veliki talenat za primanje poklona..... Jadno :/
Pitam se kad ce Odgovori
A kada ce novi direktor da se bavi zaostalim menadzmentom,sumnjivim diplomama,kadrom koji je na radnom mestu bez strucne skole,finansijama i zasto bolnica nije imala potrebna sredstva rada za njeno funkcionisanje,sa zakazivanjem kod specijalista???izgleda je samo bitno da je kurta srusio murtu i sad ce da jase....
Zoran Odgovori
Dokle god novi direktor drži pored sebe ljude iz stare uprave džabe mu sve. Ostaje sve isto samo je promenjen direktor na 6 meseci. Nismo mi glupi. Strasno
Zoran Odgovori
Cela uprava,svi šefovi i načelnici su ostali isti. Šta pokušava novi direktor?kome maze oči? Promena iz korena pa priča. Ovako je sve uzalud
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.