Komentara: 14
Pregleda: 12276
Foto

Odeljenju kardiologije donirana vredna medicinska oprema

13.02.2017. u 15:25h > 16:44
Izvor: Subotica.com
Fondacija „Batschka Stiftung“, putem privrednog društva „Phiwa“ i kompanije „Bama“, donirala je savremenu medicinsku opremu Odeljenju kardiologije Opšte bolnice.
Odeljenju kardiologije donirana vredna medicinska oprema

Odeljenju kardiologije donirani su savremeni digitalni EKG aparati, holteri za praćenje srčanog ritma, kao i holteri za praćenje arterijskog pritiska. Vrednost donacije je oko 30 hiljada evra.

- Radi se o izuzetno kvalitetnim i nama veoma značajnim aparatima iz oblasti kardiološke dijagnostike. I pored svih napora države, Ministarstva zdravlja, Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje uvek postoji potreba za više aparata, za novijim aparatima, a kompanija „Batschka Stiftung“ je to prepoznala. Sa novom opremom ćemo moći da podignemo i broj kardioloških procedura, a u značajnoj meri i kvalitet dijagnostičkih procedura - kaže dr Slobodan Puškar, direktor Opšte bolnice.

Odeljenju kardiologije donirana vredna medicinska oprema

Digitalni EKG aparati već su u upotrebi u Koronarnoj jedinici i na Odeljenju kardiologije, gde se dnevno obavi oko 50 pregleda.

- Dobili smo najmodernije aparate koji imaju digitalnu sliku te možemo napraviti bazu podataka za svakog pacijenta u kompjuteru. Možemo pratiti dinamiku, stanje a postoji i mogućnost saradnje sa drugim centrima. Dobili smo jedan „industrijski“ EKG, a to nam je neophodno u svakodnevnoj praksi - kaže dr Aleksandar Živković,  načelnik Odeljenja kardiologije Opšte bolnice.

Odeljenju kardiologije donirana vredna medicinska oprema

Fondacija „Batschka Stiftung“ od 2005. godine putem kompanija koje posluju na teritoriji naše zemlje pomaže rad zdravstvenih ustanova doniranjem vredne medicinske opreme.

- Zdravlje je na prvom mestu, tako da nastavljamo trend kao što smo poslednjih nekoliko godina to i radili, nadam se da ćemo za to imati istu podršku. Kako nismo stručni za izbor opreme, od velike pomoći nam je bila kompanija „Schiller“ koja je izvršila dopremanje opreme kao i doktori, koji su nam pomogli da završimo projekat - kaže Valerija Tot, direktorka preduzeća „Ruwa“.

Preduzeće "Phiva" godinama unazad pokazuje visok stepen društvene dogovornosti i kroz ovakve aktivnosti direktno ulaže u zdravlje naših sugrađana.

Odeljenju kardiologije donirana vredna medicinska oprema

Valerija Tot, direktorka preduzeća „Ruwa“ i Sabina Šuster, direktorka preduzeća Phiwa

- Phiwa kao preduzeće će nastojati da pomogne gde može u bilo kom pogledu, a naročito u zdravstvenoj delatnosti. Možda čak i u ovoj godini nastavimo sa donacijama kako bi svim sugrađanima bilo bolje - izjavila je Sabina Šuster, direktorka preduzeća Phiwa.

Izvor: Subotica.com
Donacija medicinske opreme odeljenju kardiologije subotičke bolnice Donacija medicinske opreme odeljenju kardiologije subotičke bolnice Donacija medicinske opreme odeljenju kardiologije subotičke bolnice Donacija medicinske opreme odeljenju kardiologije subotičke bolnice Donacija medicinske opreme odeljenju kardiologije subotičke bolnice Donacija medicinske opreme odeljenju kardiologije subotičke bolnice Donacija medicinske opreme odeljenju kardiologije subotičke bolnice Donacija medicinske opreme odeljenju kardiologije subotičke bolnice
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 1 mesec
Komentara: 14
Pregleda: 12276
Povezane teme

opšta bolnica

hotel galleria

donacija bolnici

bolnica subotica

slobodan puškar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.