Komentara: 8
Pregleda: 4173

Odeljenja sa šest i devet učenika

06.09.2012. u 15:34h
Izvor: RTV Yueco
Odeljenja sa šest i devet učenika

Politehnička škola jedna je od onih koja je imala problema oko nedovoljnog broja đaka u određenim odeljenima. Ipak uz podršku Nacionalnih saveta, socijalnih partnera, Nacionalne službe za zapošljavanje i Regionalne privredne komore otvorena su dva odeljenja deficitarnih zanimanja. Na mađarskom nastavnom jeziku izvođač završnih instalaterskih građevinskih radova sa 9 učenika, i na hrvatskom nastavnom jeziku proizvođač finalnih proizvoda od drveta sa 6 učenika.

Kristijan Ivić jedan je od devet učenika koji su upisali tehnički smer izvođač završnih instalaterskih radova, na mađarskom jeziku. Kristijan kaže da njemu mali broj učenika u razredu odgovara.

Mali broj učenika ne smeta ni profesorima, šta više, njima to odgovara jer više pažnje mogu da posvete svakom učeniku.

Osim ovog odeljenja, otvoreno je i odeljenje na hrvatskom jeziku, a reč je o proizvođaču finalnih proizvoda od drveta. Tamo je prijavljeno 3 učenika, kao i jedan učenik sa posebnim potrebama, zbog čega se ovo odeljenje računa kao razred sa 6 đaka.

S obzirom na to da su ova odeljnja deficitarna kod nas, i pored podrške i Nacionalnih saveta, nažalost prijavio se mali broj učenika, a njihova stručnost biće potrebna ovom gradu u bližoj budućnosti.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 6 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 4173
Povezane teme

politehnička srednja škola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.