Komentara: 8
Pregleda: 4051

Odbornik „prijavio“ javno tužilaštvo

01.10.2012. u 03:06h
Izvor: Dnevnik "Danas"
Dr Radmilo Todosijević, odbornik Srpske napredne stranke u Skupštini grada, zbog sumnje u malverzacije oko izgradnje novog bazena u naselju Prozivka u Subotici i napuštanja starog projekta izgradnje zatvorenih bazena, podneo je pre više od deset meseci krivičnu prijavu protiv donosioca ovakvih odluka.
Odbornik „prijavio“ javno tužilaštvo

Prema priloženoj dokumentaciji, kako navodi dr Todosijević, jasno je da se radi o previsokoj ceni izgradnje novog bazena, koju je grad platio čitavih 1.536 evra po kvadratnom metru, što je u najmanju ruku neodgovorno ponašanje prema sredstvima građana.

Javno tužilaštvo mu je nakon deset meseci od podnošenja prijave uputilo odgovor u kojem navodi da ne postoje nikakvi dokazi niti osnov za pokretanje krivičnog postupka (protiv članova Gradskog veća, navedeno je u odgovoru).

Nakon toga dr Todosijević je najavio novu krivičnu prijavu ali sada protiv Osnovnog javnog tužilaštva u Subotici, zbog, kako je naveo, „nestručnog i neprofesionalnog postupanja“, kao i zbog odugovlačenja čitavog postupka.

Radmilo Todosijević je više puta za skupštinskom govornicom pokretao pitanje izgradnje zatvorenog bazena u Subotici, tvrdeći da je njegova cena neracionalna, a pogotovo u svetlu činjenice da Subotica više od 10 godina gradi kompleks zatvorenih bazena, od čega se nakon odluke o novom projektu odustalo, te su oni konzervirani, što takođe predstavlja veliki nepotreban trošak za grad.

Todosijević je zatražio i da se ispitaju tenderi oko izgradnje novog bazena, koji nisu bili dovoljno transparentni i koji izazivaju sumnju u ispravnost tog postupka, prenosi "Danas".

V. Laloš

Izvor: Dnevnik "Danas"
Postavljeno pre 11 godina i 5 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 4051
Povezane teme

bazen prozivka

bazen dudova šuma

radmilo todosijević

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.