• Pregleda: 3751

Odbornik „prijavio“ javno tužilaštvo

Dr Radmilo Todosijević, odbornik Srpske napredne stranke u Skupštini grada, zbog sumnje u malverzacije oko izgradnje novog bazena u naselju Prozivka u Subotici i napuštanja starog projekta izgradnje zatvorenih bazena, podneo je pre više od deset meseci krivičnu prijavu protiv donosioca ovakvih odluka.
Odbornik „prijavio“ javno tužilaštvo

Prema priloženoj dokumentaciji, kako navodi dr Todosijević, jasno je da se radi o previsokoj ceni izgradnje novog bazena, koju je grad platio čitavih 1.536 evra po kvadratnom metru, što je u najmanju ruku neodgovorno ponašanje prema sredstvima građana.

Javno tužilaštvo mu je nakon deset meseci od podnošenja prijave uputilo odgovor u kojem navodi da ne postoje nikakvi dokazi niti osnov za pokretanje krivičnog postupka (protiv članova Gradskog veća, navedeno je u odgovoru).

Nakon toga dr Todosijević je najavio novu krivičnu prijavu ali sada protiv Osnovnog javnog tužilaštva u Subotici, zbog, kako je naveo, „nestručnog i neprofesionalnog postupanja“, kao i zbog odugovlačenja čitavog postupka.

Radmilo Todosijević je više puta za skupštinskom govornicom pokretao pitanje izgradnje zatvorenog bazena u Subotici, tvrdeći da je njegova cena neracionalna, a pogotovo u svetlu činjenice da Subotica više od 10 godina gradi kompleks zatvorenih bazena, od čega se nakon odluke o novom projektu odustalo, te su oni konzervirani, što takođe predstavlja veliki nepotreban trošak za grad.

Todosijević je zatražio i da se ispitaju tenderi oko izgradnje novog bazena, koji nisu bili dovoljno transparentni i koji izazivaju sumnju u ispravnost tog postupka, prenosi "Danas".

V. Laloš

Izvor: Dnevnik "Danas"

povezane teme

8
earthworker Odgovori
bazen je jako QL i prava steta sto se ne moze vise tako bahatiti i po nasem selu, licili bi y nekom momentu na grad ... apsolutno je svejedno ko ce to da radi.
Milly Odgovori
Šta si hteo da kažeš - da treba više ovakvih bazena, u nekoliko delova grada?
Mia Odgovori
Nove vlasti moraju da dovedu nove tužioce, koji nisu povezani porodičnim, kumovskim i ličnim vezama sa bilo kim iz Subotice.
Mora da se ispita svaki segment dosadašnjeg delovanja Demokratske stranke.
Nije normalno da neko posle jednog mandata uveća svoju imovinu vrtoglavo, da stekne fakultetsku diplomu a da ceo grad i njegovi stanovnici se vrate jedan vek u nazad.
TESLINO NASELJE Odgovori
Kakvo nam je tuzilastvo i sudstvo najbolji je pokazatelj ocena iz EU!!! Nadam se da ce novi Ministar pravosudja pomeriti na visi nivo i da za osnovna ljudska prava necemo morati ici u Strazbur.
razocaran Odgovori
svaka cast za odbornika !! konacno da se neko zapitao za gradjane, kad bi ih barem bilo vise...
TESLINO NASELJE Odgovori
Deset meseci nije puno za prvi odgovor posle cuvene reforme Sudstva koje je postena ministarka sprovela. Cena po kvadratnom metru je vise nego abnormalna i svaka cena preko 450 eura po kvadratu je previsoka.
lily Odgovori
Načekaćemo se mi još. Nije dovoljno vremena prošlo da se bilo šta pokrene. Teško je verovati argumentima,..danas.
jovo Odgovori
@TESLINO NASELJE
Tačno je da deset meseci nije mnogo za prvi odgovor našeg "reformisanog" tužilaštva.Mali akcionari Agrokombinata čekaju već tri godine na prvi odgovor tužilaštva, ali odgovora još uvek nema.Radi se o krivičnoj prijavi protiv počinilaca velike stečajne pljačke Agrokombinata.Pitam se, kakvi ljudi vode ovu državu ako su lopovi jači od legalnih državnih organa.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.