Komentara: 6
Pregleda: 2474

Odbornici usvojili Odluku o kreditu

26.04.2012. u 21:42h
Izvor: RTV Yueco
Na vanrednoj sednici Skupštine grada najviše se raspravljalo oko zaduživanja grada za finansiranje kapitalnih rashoda za Projekat unapređenja vodnih sistema u Subotici. Pojedini odbornici su izneli mišljenje da treba da se sačeka sa uzimanjem kredita i da tu odluku razmotri novi saziv skupštine nakon izbora. Gradonačelnik Subotice Saša Vučinić je istakao da se još krajem prošle godine raspravljalo o mogućem uzimanju kredita u visini od 11 miliona evra i da nije nužan rebalans.
Odbornici usvojili Odluku o kreditu

Ukupan iznos za zaduživanje grada iznosi 11 miliona evra sa rokom otplate od 12 godina sa grejs periodom od 3 godine i kamatnom stopom u visini od 6 mesečnih Euribor plus jedan odsto uz granciju Vlade Srbije.Projekti koji će se finansirati iz Ugovora o zajmu obuhvataju izgradnju Kolektora 2, izgradnju Fabrike za preradu vode 2, izgradnju 4 bunara i izgradnju magistralnih vodovoda distributivne mreže. Ugovor o zajmu predviđa donaciju od Evropskog zajedničkog fonda za Zapadni Balkan u visini od dva miliona evra koja će biti poseban predmet Ugovora o donaciji. Novac će se iskorisiti za gradnju kolektora 7.

Nakon rasprave više od jednog časa doneta je Odluka o dugoročnom zaduživanju grada za finansiranje kapitalnih investicionih rashoda za Projekat unapređenja vodnih sistema u Subotici sa 37 glasova za, 11 protiv i tri uzdržana.Kredit će grad da vraća do 2019. godine, subotički Vodovod će preuzeti obavezu o kreditu kada isplate Prečistač i plaća će kredit do 2024.godinom.

Tokom sednice je iznet i podatak da je juče smenjena direktora OŠ “Janoš Hunjadi” iz Čantavira.

Za dodelu priznanja dr Ferenc Bodrogvari predloženi su: likovna umetnica Lea Vidaković i Maja Cvijanov, vajarka.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 11 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 2474
Povezane teme

Skupština grada Subotice

skupština subotice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.