Komentara: 20
Pregleda: 4416
Foto

Odbornici jednoglasni oko završnog računa i upravljanja komunalnim otpadom

03.06.2021. u 10:45h > 16:09
Izvor: Subotica.com
Deseta sednica Skupštine grada prošla je u znaku jednoglasnosti, barem kada su najvažnije odluke u pitanju. Za Odluku o konsolidovanom računu grada za 2020. godinu glasali su i vlast i opozicija.
Odbornici jednoglasni oko završnog računa i upravljanja komunalnim otpadom

Na današnjoj, desetoj sednici Skupštine grada, bez mnogo polemike, usvojene su sve tačke dnevnog reda, među kojima su bile Izmena Statuta Grada Subotice, Odluka o konsolidovanom završnom računu za 2020. godinu, Odluka o obavljanju komunalne delatnosti upravljanja komunalnim otpadom, Odluka o određivanju pravca pružanja državnih puteva I i II reda koji prolaze kroz naseljena mesta na teritoriji grada, kao i saglasnost na Prvu izmenu Programa poslovanja JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Kako se moglo čuti, uprkos teškoj godini koja je iza nas, funkcionisanje grada nijednog trenutka nije dovedeno u pitanje, a ostvarenje prošlogodišnjeg budžeta je čak 95 odsto.

Odbornici jednoglasni oko završnog računa i upravljanja komunalnim otpadom

- Postigli smo fenomenalan rezultat s obzirom na sve okolnosti koje su zadesile grad, državu Srbiju, kao i ceo svet. To jeste rezultat kojim možemo da se pohvalimo, tako da bih se, u prvom redu, zahvalio prethodnom gradonačelniku Bogdanu Labanu i njegovom timu, zatim kompletnoj lokalnoj samoupravi i koalicionom partneru Savezu vojvođanskih Mađara - poručio je za govornicom gradonačelnik Stevan Bakić. - Zahvaljujem se i predsedniku Aleksandru Vučiću, Ministarstvu finansija i ministru Siniši Malom na pomoći iz tekućih budžetskih rezervi za saniranje posledica kovida-19 od 211 miliona dinara. Dosadašnja realizacija budžeta za ovu godinu je po udžbenicima. Budžet je stabilizovan, nismo dužni nikome ništa, pokrenuli smo otplate rata za Dom JNA i za bivšu kasarnu ’Kosta Nađ’, takozvanu Prvu kasarnu koje su bile prestale da se uplaćuju od polovine 2019. godine. Uspeli smo u nastavku da otplatimo dve rate za Prvu kasarnu i četiri rate za Dom JNA i tu smo smanjili dug. Idemo u dobrom pravcu.

Odluka o završnom računu grada, kao i Odluka o obavljanju komunalne delatnosti upravljanja komunalnim otpadom, donete su jednoglasno. Za njih je glasalo svih 60 prisutnih odbornika.

Odbornici jednoglasni oko završnog računa i upravljanja komunalnim otpadomJedinu zamerku na tačku koja precizira rad Regionalne deponije i odlaganje otpada u posebne kante imao je Miroslav Milojević, odbornik Pokreta za građansku Suboticu, a odnosila se na to što nije ranije doneta.

Na dnevnom redu se ponovo našla izmena Statuta grada kako bi se uvrstili tradicionalni nazivi naseljenih mesta na bunjevačkom jeziku, čime se ova priča nakon četiri sednice privodi kraju. Sada ostaje da se promene table sa nazivima, što će se dešavati postepeno.

Odbornici jednoglasni oko završnog računa i upravljanja komunalnim otpadomIzmenom programa poslovanja JKP „Vodovod i kanalizacija“ stvoreni su uslovi za izradu projektne dokumentacije, kako bi grad aplicirao za sredstva iz projekta „Čista Srbija” i uz pomoć njega dobio 110 kilometara kanalizacione mreže.

Prenos zasedanja iz Velike većnice mogli ste da pratite na sajtu, a u nastavku možete da pogledate snimak.

Izvor: Subotica.com
10. sednica Skupštine grada 10. sednica Skupštine grada 10. sednica Skupštine grada 10. sednica Skupštine grada 10. sednica Skupštine grada 10. sednica Skupštine grada 10. sednica Skupštine grada 10. sednica Skupštine grada
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 10 meseci
Komentara: 20
Pregleda: 4416
Povezane teme

sednica skupštine grada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.