Komentara: 0
Pregleda: 2616

Odbornici izbrali direktora Parka Palić

26.06.2009. u 03:56h
Izvor: RTV Yueco
<p>Odbornici Skup&scaron;tine grada imenovali su prvog direktora Dru&scaron;tva sa ograničenom odgovorno&scaron;ću "Park Palić" Gorana Gabrića. Zbog ove tačke dnevnog reda, koja je naknadno utvrđena rad lokalnog parlamenta napustili su članovi Saveza Vojvođanskih Mađara i Srpske napredne stranke.</p>
Odbornici izbrali direktora Parka Palić

Članovi Saveza Vojvođanskih Mađara, zajedno sa predsednikom Skupštine grada, Jeneom Maglaijem, napustili su rad lokalnog parlamenta pre prve tačke.Razlog je što se ne slažu sa ovakvim načinom imenovanja direktora Društva sa ograničenom odgovornošću "Parka Palić".Nakon njih rad skupštine napustili su i članovi Srpske napredne stranke sa obrazloženjem da ne žele da budu kvorum vladajućoj koaliciji.Gojko Radić je primetio da iako su svi članovi SVM-a izašli iz skupštinske sale ostao je sekretar Skupštine.Za razliku od Srpske napredne strane članovi Demokratske stranke Srbije su podržali predlog da se imenuje direktor "Parka Palić".Pre godinu i po dana potpisan je trojni ugovor između republike, pokrajine i tada opštine Subotice o formiranju preduzeća "Park Palić". Koalicija koju u većini čine članovi Demokratske stranke i Saveza Vojvođanskih Mađara od tada do danas nisu se usaglasili oko nadležnosti koje preduzeće ima.Napuštanje Osme sednice od strane odbornika Saveza Vojvođanskih Mađara i Napredne stranke Srbije nije omelo dalji rad Skupštine. U sali je 35 odbornika, što je bilo dovoljno za kvorum.U radu lokalnog parlamenta je učestvovalo 35 odbornika koji su usvojili 26 tačaka dnevnog reda. Između ostalog, odbornici su usvojili nekoliko planova detaljne regulacije, imenovali direktore Javnih preduzeća, i to za "Suboticu-trans" Tibora Fazekaša, a "Parking" Akoša Ujheljija. Odbornici su i usvojili i pravilnik o dodeli sredstava budžeta Grada u oblasti kulture, javnog informisanja i izgavačke delatnosti. Rasprava među odbornima vodila se i oko tačke koja se odnosila na donošenje rešenja o davanju saglasnosti na zaključivanje Ugovora o pružanju usluga snabdevanja vodom, sakupljanje i obrade otpadnih voda sa teritorije grada Subotice. Odbornici su u radu Osme sednice Skupštine grada bili izuzetno efikasni i za nepuna tri časa usvojili 26 tačaka dnevnog reda.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2616
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.