Komentara: 2
Pregleda: 2745

Odbornica poklonila TV Udruženju obolelih od cerebralne paralize

08.03.2012. u 16:17h
Izvor: RTV Yueco
Odbornica poklonila TV Udruženju obolelih od cerebralne paralize

Odbornica Demokratske stranke u Skupštini grada Subotica Olivera Radnić poklonila je plazma televizor Udruženju obolelih od cerebralne i dečije paralize. Ovo i još pet udruženja zajednički koriste jednu prostoriju u zgradi Nove opštine, a njihovi predstavnici su već napravili prve planove kako da upotpune aktivnosti novim televizorom. Rdnićeva, koja je i direktorka filijale republičkog fonda za zdravstveno osiguranje u Subotici, organizovala je mini bazar zdravlja za članove svih pet udruženja.

Udruženje obolelih od cerebralne i dečije paralize prostorije u zgradi Nove opštine deli sa još pet udruženja. Tako su pored obolelih od cerebralne i dečije paralize, na jednom mestu okupljeni oboleli od paraplegije, kvadiplegije, multiplaskleroze, distrofije mišića, osoba sa amputacijama i rođenih sa malformacijama. Svoje delatnosti usmeravaju na bolji položaj u društvu, a baza za sve te napore jesta ta prostorija, koja je od juče bogatija za plazma televizor koji je donirala Olivera Radnić. Već je osmišljeno i kako će on biti uključen u svakodnevne aktivnosti. Tako već od subote kreće akcija vikend relaksacije za roditelje, koja je podržana od strane Ministarstva rada i socijalne politike i lokalne samouprave.

Odbornica DS-a i direktorka filijale RFZO u Subotici Olivera Radnić u svom obraćanju okupljenim članovima svih udruženja koja koriste ovu prostoriju, istakla je da oni zaslužuju mnogo veću pažnju za humanost i entuzijazam koji ispoljavaju u svojim svakodnevnim aktivnostima, bez obzira na teške uslove života. Ona ličnom donacijom plazma televizora želi da skrene pažnju javnosti na potrebe i aktivnosti ljudi koji su okupljeni u ovim udruženjima.

Pored svečanosti upriličene povodom donacije, organizovan je i mini bazar zdravlja za članove udruženja i njihove roditelje, gde su mereni krvni pritisak i šećer u krvi, kakve do sada nisu imali priliku da posete.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 1 mesec
Komentara: 2
Pregleda: 2745
Povezane teme

DS Subotica

Olivera Radnić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.