• Pregleda: 2306

Odbojkaški memorijal "Josip Josa Marković" u petak i subotu u Hali sportova

U petak i subotu u Hali sportova održaće se treći po redu turnir za odbojkašice u znak sećanja na Josipa Josu Markovića, poznatog i cenjenog odbojkaškog radnika iz Subotice. Na turniru će učestvovati četiri ekipe - domaćin ŽOK Spartak, Crvena zvezda, Jedinstvo i Partizan Vizura. Program počinje u petak u 10,30 časova kada se sastaju Spartak i Jedinstvo, a ulaz na sve utakmice je besplatan.
Odbojkaški memorijal "Josip Josa Marković" u petak i subotu u Hali sportova

Prvi turnir organizovan u čak "Čika Jose" bio međunarodnog karaktera i na njemu su učestvovali, pored ženskog odbojkaškog kluba Spartak, beogradske ekipe Crvena zvezda i Vizura dok je četvrta ekipa na turniru bila Marina Kaštela iz Hrvatske.

Prvi memorijal „Josip Josa Marković“ osvojile su odbojkašice Vizure koje su u poslednjem kolu pobedila Marinu Kaštelu iz Hrvatske sa 3:0, po setovima 25:12, 25:16 i 25:19. Drugo mesto na Memorijalu zauzeo je domaći NIS Spartak, koji je u poslednjem kolu savladao Crvenu zvezdu sa 3:2, po setovima 25:17, 25:22, 19:25, 21:25 i 15:12, posle 112 minuta igre.

Prošlogodišnji pobednik je ekipa OK "Crvena zvezda". Crveno-bele su u poslednjem kolu savladale ekipu Spartaka sa 3:0 (25:23, 25:22, 25:18), nakon što su slavile nad ekipama TENT-a (3:1) i Partizan Vizure (3:1) i tako su zauzele prvo mesto sa devet bodova, drugi je Partizan sa šest, treći Spartak sa tri, dok je poslednji TENT bez bodova.

Ulaz na sve utakmice je besplatan, a raspored mečeva možete da pogledate u nastavku.

Petak, 3. oktobar

  • 10,30 ŽOK "NIS Spartak" - OK "Jedinstvo" Stara Pazova
  • 12,30 OK "Crvena zvezda" - OK "Partizan Vizura"
  • 18,00 OK "Partizan Vizura" - OK "Jedinstvo" Stara Pazova
  • 20,00 ŽOK "NIS Spartak" - OK "Crvena zvezda"

Subota, 4. oktobar

  • 11.00 OK "Jedinstvo" Stara Pazova - OK "Crvena zvezda"
  • 13.00 ŽOK "NIS Spartak" - OK "Partizan Vizura"

In memoriam

Josip Josa Marković jedan od najpoznatijih odbojkaških radnika ne samo u Subotici, AP Vojvodini, Srbiji nego i u čitavoj bivšoj Jugoslaviji.

U svojoj dugogodišnjoj karijeri obavljao je niz najodgovornijih funkcija u odbojkaškim forumima, najpre u Jugoslaviji, kasnije u Srbiji i AP Vojvodini.

Za svoj odbojkaški sportski rad nagrađivan je najvišim priznanjima, između ostalih najvišim sportskim priznanjem u Vojvodini Spartakovom nagradom za životno delo, Zlatnom plaketom Odbojkaškog saveza Srbije, najvišim priznanjem Odbojkaškog saveza Vojvodine, Jubilarnim priznanjem SD “Spartak”, grada Subotice i mnogih drugih.

Josip Josa Marković je preminuo krajem decembra 2011. godine u 76. godini.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

2
dudova šuma Odgovori
Hvala redakciji što se trudi da nam pruži informacije o sportskim dešavanjima.
Pre nekog vremena sam komentarisala ovaj problem.Pored svih problema što ste naveli,znam da vas je malo i da vam je teško,ali svaka čast pored svih teškoća uspevate da nas informišete.
Samo se nadam da će u narednim preraspodelama lokalnog budžeta biti ovaj sajt sa cifrom ravnoj kvalitetu pruženih informacija.
Zbog 493 pregleda ove informacije drago mi je što sam vas malo kritikovala.Sve informacije o sportskim dešavanjima na jednom mestu,ODLIČNO.
Hvala Vama Gorane posebno,vidim da se maksimalno trudite.
Pozdrav u ime svih onih što im je falio ovaj kutak.
Pozdrav!!!
me Odgovori
Dragi čika Joso! Divan čovek bio :///
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.