Komentara: 7
Pregleda: 3199

Odbojkašice Srbije odbranile titulu šampiona Balkana

29.08.2015. u 22:38h
Izvor: Subotica.com
Posle odustajanja Albanije na dan pred početak prvog kola u igri je ostalo sedam reprezentacija. Nakon pet dana odbojkaških duela reprezentacija podeljenih u dve grupe Srbija je još jednom pokazala da ima fantastičan tim, kao kolektiv i kao pojedince i sasvim zasluženo osvojila novu titulu, drugu za redom.
Odbojkašice Srbije odbranile titulu šampiona Balkana

Večerašnjim finalnim mečom spuštena je zavesa na Balkansko prvenstvo u odbojci u konkurenciji juniorki, koje se drugu godinu za redom održavalo u našem gradu. Tokom današnjeg dana osim borbe za titulu šampiona odigrani su i mečevi za konačan plasman.

U poslednjoj utakmici turnira Srbija je savladala Bugarsku rezultatom 3:0, po setovima 25:23, 25:21 i 30:28 i time odbranila naslov najbolje balkanske reprezentacije. Finalni meč posmatralo je oko tri stotine gledalaca.

Snažno su juniorke Srbije otvorile meč protiv Bugarske, povele su 8:2 i 11:6, sa sigurnom prolazom na mreži i visokim blokom stigle i do 16:12 a onda su počele da greše. Razigrao se protivnik, popustio je i srpski prijem i na semaforu je zasijalo 20:20. Uz par dobrih kontri Srbija se odvojila na 24:21, Bugarska se ponovo približila na poen zaostatka 24:23 a onda su i pogrešile u napadu za 25:23 i 1:0 za Srbiju.

Drugi set je od samog starta bio neizvestan. Vodila se velika borba do same završnice, Bugarska je povela 18:19 kada je Srbija vezala četiri važna poena za vođstvo 22:19. Sa dva napada Lazovićeve Srbije je drugi period igre mirno privela kraju za 25:21 i 2:0 u setovima.

Treći i poslednji set Srbija je otvorila sa 5:1  ali ubrzo su protivnice stigel do poravnanja i vođstva od 8:9. Sa četiri vezana poena Srbije je povela 12:9 a onda su Bugarke uzvratile udarac i vezale pet peona za 12:14. Igra poen za poen trajala je do 17:17 a onda je Bugarska uz greške naših devojčica stigla do set lopte 21:24. Ipak zahvaljujući greškama rivala Srbija je izjednačila na 24:24. Nova poravnanja  usledila su kod 25:25, 26:26, 27:27, 28:28 a onda je Lazovićeva donela meč loptu koju je Srbija odmah iskoristila greškom Paskove za 30:28.

Odbojkašice Srbije odbranile titulu šampiona Balkana

foto: Odbojkaški savez Srbije

Konačan plasman je sledeći: Srbija je prva, zatim slede Bugarska, Turska, Moldavija, Bosna i Hercegovina, Rumunija i Crna Gora.

Zaslužuje li Subotica ovakve turnire? Gorak utisak ostavlja slabo interesovanje subotičke publike, u neku ruku i lokalne organizacije koja se nije potrudila ni na kakav način da animira publiku da dođe u Halu sportova, da prati odbojku, da prati tim Srbije i pored toga što su u našem gradu igrale aktuelne evropske i balkanske šampionke. Ulaz je bio slobodan, vreme je bilo idealno, igrala se, kao i ranijih godina, atraktivna odbojka, ali prisustvo domaće publike je po ko zna koji put izostalo pa se sa pravom postavlja pitanje - da li Subotica zaslužuje ovakva takmičenja i da li reprezentacija zaslužuje ovako skromnu podršku? Čisto da iskažemo u brojkama poražavajuću činjenicu da je Srbiju po zvaničnim zapisnicima za 4 dana gledalo tek oko 650 gledalaca, odnosno nešto više od 150 po meču, a taj broj je bio znatno manji, što je i logično, kada su igrale druge reprezentacije, ali ako kažemo da taj broj bio pretežno nije prelazio 50 onda je to baš loše.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 6 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 3199

Povezane vesti

Povezane teme

hala sportova

hala sportova subotica

odbojka

ženska odbojkaška reprezentacija srbije

balkansko prvenstvo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.