Komentara: 0
Pregleda: 11268

Odbojkašice Srbije iz Subotice krenule po novu medalju na Evropskom prvenstvu

25.08.2016. u 12:09h
Izvor: Subotica.com
Aktuelne juniorske šampionke Evrope, odbojkaška selekcija Srbije, pripremala se poslednjih nedelju dana u Subotici, a danas su otputovale u Đer gde će pokušati da zauzmu jedno od dva mesta koja vode do završnice turnira.
Odbojkašice Srbije iz Subotice krenule po novu medalju na Evropskom prvenstvu

Evropsko prvenstvo za odbojkašice juniorke, 24. po redu, ove godine održava se od 27. avgusta  do 4. septembra u Mađarskoj (Đer) i Slovačkoj (Njitra).

Ekipe na EP su podeljene u dve grupe, a Srbija će se takmičiti u grupi "B" (Đer), protiv domaćina Mađarske, Italije, Rusije, Belorusije i Nemačke, dok će se u u grupi "B" (Njitra) za plasman u završnicu boriti Slovačka, Turska, Belgija, Francuska, Bugarska i Hrvatska. Završnica turnira održaće se u Njitri, gradu na zapadu Slovačke, 90 kilometara od prestonice Bratislave.

U sklopu priprema za Evropsko prvenstvo koje se održava u Mađarskoj i Slovačkoj ženska juniorska odbojkaška reprezentacija Srbije obavila je završne pripreme u našem gradu tokom kojih je odigrala tri prijateljske utakmice protiv selekcije Turske. U prvom meču slavila je Srbija, a u naredna dva Turska.

Odbojkašice Srbije iz Subotice krenule po novu medalju na Evropskom prvenstvu

foto: RTV Yueco

Selektorka Srbije Marijana Boričić smatra da je njena ekipa spremna i uverena je da i pored teške grupe mogu da dođu do medalje na EP.

- "Ovo je četvrto Evropsko prvenstvo ne kojem ne samo da učestvujemo nego i osvajamo odličja. U prethodne tri imamo dva srebra i zlatno, a upravo najsjajnije je poslednje osvojeno i zato postoji određna doza odgovornosti i obaveze za ovu generaciju. Ove godine biće izuzetno teško jer smo u mnogo težoj grupi nego što je ona u Slovačkoj." - rekla je Marijana Boričić za RTV Yueco

Na spisku selektorke našle su se tehničarke Ana Jakšić (Crvena zvezda) i Anđela Veselinović (Vizura), zatim korektorke Vanja Bukilić (Crvena zvezda) i Anja Ašonja (Crvena zvezda), libero Tijana Milojević (Crvena zvezda)., blokerke Jovana Kocić (Vizura), Tamara Radmilović (Crvena zvezda) i Ljubica Milojević (Kralj, Beograd), kao i primačice Katarina Lazović (Vizura), Anastasija Sekulić (Crvena zvezda), Milica Šorak (Kralj) i Jovana mirosavljević (Jedinstvo, Stara Pazova).

Odbojkašice Srbije danas su otputovale u Đer, a svoj prvi meč odigraće već u subotu protiv Italije (20,30), dan kasnije sastaju se sa domaćinom grupe Mađarskom (18h), u trećem kolu protiv Nemačke (ponedeljak, 15,30), zatim protiv Belorusije (sreda, 15,30) i u poslednjem kolu protiv Rusije (četvrtak, 15,30).

Plasman na završnicu obezbediće po dve ekipe iz svake grupe. Polufinale je 3. septembra, dok je finale i meč za treće mesto u nedelju 4. septembra.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 11268
Povezane teme

ženska odbojkaška reprezentacija srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.