Komentara: 2
Pregleda: 2550
Foto

Odbojkašice Spartaka zaustavljene u četvrtfinalu plejofa

12.03.2014. u 09:05h
Izvor: Subotica.com
Odbojkašice Spartaka nisu uspele da iskoriste prednost domaćeg terena i da pobede neugodnu ekipu Jedinstva i plasiraju se među četiri najbolje ekipe Srbije. ŽOK "Spartak" je sinoć poražen sa 3:1 posle 108 minuta igre.
Odbojkašice Spartaka zaustavljene u četvrtfinalu plejofa

Sinoć u Hali sportova odigrana je treća utakmica četvrtfinala plejofa u kojoj su se sastali Ženski odbojkaški klub "Spartak" i ŽOK "Jedinstvo" iz Stare Pazove, utakmica koja je odlučivala ko će nastaviti put do polufinala i pridružiti se ekipama Crvene zvezde, Partizan Vizure i Tenta.

Odbojkašice Spartaka su ovoj plejof seriji imale prednost domaćeg terena zbog boljeg plasmana u ligaškom delu, ali upravo su domaće utakmice presudile su njihovu sudbinu u sezoni 2013/14.

U prvoj utakmici neočekivano lako trijumfovale su gošće, nekoliko dana kasnije revanširao se Spartak u neizvesnoj završnici, a konačna tačka na Spartakovu sezonu stavljena je sinoć ponovo pred domaćom publikom kada su gošće ponovile dobru igru i zasluženo nastavile dalje.

ŽOK "Jedinstvo" je ovim plasmanom napravio najveći uspeh u svojoj klubskoj istoriji, a ŽOK "Spartak" ispadanjem već u četvrtfinalu nije bio na nivou ranijih rezultata na koje su navikli subotičku i srpsku sportsku javnost.

Prva dva seta pripala su gošćama koje su bile sigurnije i borbenije, dok je Spartak svoje pravo lice pokazao tek u trećem setu i rešio ga u svoju korist, najavljujući time potencijalni preokret.

U četvrtom setu Subotičanke su nastavile sa odličnim igrama, vodile većim delom susreta, ali opet su pale u završnici i svojim greškama i slabijom igrom dozvolile gošćama da naprave razliku od par poena koji su držale do kraja.

Odbojkašice Spartaka zaustavljene u četvrtfinalu plejofa

Utakmicu u Hali sportova u Subotici posmatralo je oko 400 gledalaca, nešto slabija posećenost u odnosu na važnost utakmice. Nije bilo organizovane podrške Marinaca, a subotička publika probudila se tek krajem četvrtog seta, što je možda bilo prekasno.

NIS SPARTAK: Medarević 2, Cvetićanin 11, Sredić 12, S. Medić 12, T. Matić 13, O. Medić 7, Memišević (libero), Vujčin 1, Oluić, Antanasijević, Mitrović, D. Matić (libero 2). Trener: Damir Petković.

JEDINSTVO: Brković 1, Jakić 9, M. Jovanović 18, Martinović 13, Đurić 7, Sakradžija 9, Đukanović (libero), Marković 3, Mihajlović 1, Jurišić, Vulin, Stanojević. Trener: Jovo Caković.

Odbojkašice Spartaka zaustavljene u četvrtfinalu plejofa

"Ovu utakmicu je presudila borbenost i motivisanost koju nismo imali za razliku od prethodne koju smo igrali u Staroj Pazovi. Ostaje nam da žalimo za propuštenom šansom." - izjavila je Tatjana Mandić, kapitem ŽOK "Spartak"

Čaković: Istorijski uspeh kluba, presudila prva utakmica

"Pre svega čestitam mojih igračicama, ovo je za nas najveći uspeh u klubskoj istoriji. Mislim da je ovu četvrtfinalnu seriju presudila prva utakmica u Subotici kada su igračice Spartaka prikazale slabiju igru i dozvolile nam relativno lako da dođemo do prve pobede." - izjavio je Jovo Čaković, trener ŽOK "Jedinstvo".

Petković: Bolja ekipa je pobedila, iskoristili su naše greške i nedostak hrabrosti i borbenosti

"Čestitam ekipi Jedinstva na zasluženoj pobedi. Slažem se da je prva utakmica presudila i odredila dalji tok tromeča. Nismo smeli da dozvolimo da dva puta zaredom izgubimo mečeve pred domaćom publikom. U Pazovi smo odigrali hrabro i angažovanije i izborili treću utakmicu, ali pritisak koji je nosila ova utakmica očigledno je bio prevelik i devojke nisu uspele da se izbore sa time i da pruže još jednu kvalitetnu, pre svega borbeniju utakmicu. Gostujuća ekipa je bila smirenija i strpljivija, mi smo želi što pre da završimo set, snažno smo udarali loptu, a nismo se fokusirali na blok. greške koje smo imali u prvoj utakmici popravili smo u drugoj, da bi se one ponovo pojavile u trećoj." - izjavio je Damir Petković, trener ŽOK "Spartak"

Trener Petković izjavio je da sada sledi analiza rezultata, odmor i priprema za novu sezonu u kojoj će pokušati da još više podignu nivo igre i konkurentnost ekipama iz gornjeg dela tabele.

"Ostaje nam da napravimo analizu sezone, sigurno da nismo sasvim zadovoljni jer to nisu rezultati na koje smo navikli naše navijače. Tri najbolje igračice iz prve postave su napustile klub i to je dosta doprinelo osipanju kvaliteta. Moramo se dobro odmoriti i spremiti za novu sezonu u kojoj želimo da budemo konkurentniji ekipama iz samog vrha. Žao mi je što smo ovu seriju završili pred domaćom publikom koja je čitave sezone u velikom broju bila uz nas. " - završio je Petković.

Izvor: Subotica.com
Odbojka (Ž): Spartak - Jedinstvo (SP) Odbojka (Ž): Spartak - Jedinstvo (SP) Odbojka (Ž): Spartak - Jedinstvo (SP) Odbojka (Ž): Spartak - Jedinstvo (SP) Odbojka (Ž): Spartak - Jedinstvo (SP) Odbojka (Ž): Spartak - Jedinstvo (SP) Odbojka (Ž): Spartak - Jedinstvo (SP) Odbojka (Ž): Spartak - Jedinstvo (SP)
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 2 nedelje
Komentara: 2
Pregleda: 2550

Povezana vest

Povezane teme

hala sportova

žok spartak

ženski odbojkaški klub spartak

damir petković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.