Komentara: 0
Pregleda: 1774

Odbojkašice Spartaka ubedljive protiv Železničara (3:0)

02.11.2015. u 09:51h
Izvor: Subotica.com
Subotičke plavo-bele ostvarile su i treću pobedu u Superligi, četvrtu u nizu računajući i duel protiv holanske ekipe u Kup CEV. Odličnom i koncentrisanom igrom svih 72 minuta Spartak je bio maksimalan protiv Železničara. U narednom kolu "golubice" gostuju poslednje plasiranom Jedinstvu u Užicu.
Odbojkašice Spartaka ubedljive protiv Železničara (3:0)

NIS Spartak – Železničar Lajkovac 3-0 (25-14, 25-13, 28-26)

U trećem kolu Wiener stadtische lige odbojkašice Spartaka savladale su Železničar iz Lajkovca maksimalnim rezultatom za nešto više od sat vremena igre. Plavo bele su ovom pobedom zauzele čelnu poziciju na tabeli sa osam osvojenih bodova.

Ekipa Slobodana Galeševa počela je meč veoma sigurno. Već na tehničkom tajm-autu imale su pet poena viška a prednost je rasla do kraja seta. Trener gostujuće ekipe pokušavao je čestim izmenama da osigura bolji prijem svoje ekipe ali to nije donelo rezultat. Subotičanke su u svim segmentima igre dominirale a za osvajanje prvog seta trebalo im je samo dvadeset minuta.

Gošće su početkom drugog seta napravile dva poena prednosti pri rezultatu 2-4 ali je to bilo sve od njih što se tiče ozbiljnog otpora u ovom periodu. Usledila je serija Spartaka od sedam poena i već tu je praktično prelomljen set. Nakon tehničkog tajma plavo bele su nastavile u odličnom ritmu i pre svega vrhunskim servisom obezbedile sebi rasterećenu završnicu. Tanja Sredić je poenom nakon dobro odigranog prvog tempa stavila tačku na ovaj period.

Posle svega prikazanog u prethodna dva seta činilo se da u ovoj utakmici nećemo videti ni minimum neizvesnosti. Odbojkašice Železničara potrudile su se da susret učine zanimljivijim u trećem setu i u tome su uspele. Povele su gošće 4-0 a sredinom seta stigle i do najveće prednosti od devet poena. Ipak, nisu uspele u potpunosti da iskoriste period opuštenije igre protivnika i produže meč. Spartak se vratio serijama dobrih servisa i poenima iz bloka. Subotičanke su u neizvesnoj završnici bile mirnije i zasluženo slavile. Jelena Oluić je upisala 16 poena, Aleksandra Cvetićanin 15 a Tanja Sredić 11. U ekipi Železničara bolje od ostalih bile su Jovana Jovičić sa 13 i Bojana Martinović sa 9 poena.

Trener ŽOK "NIS Spartak" Slobodan Galešev bio je zadovoljan kako je njegova ekipa odigrala meč 3. kola protiv Železničara ističući da je njegova ekipa mnogo manje grešila u napadu, te da je njegova ekipa odigrala koncentrisano od prvog do psolednjeg minuta meča.

- "Ovo je naša ubedljivo najbolje odigrana utakmica uključujući i meč protiv holanđanki odigran u sredu. Što se tiče efikasnosti bilo smo mnogo bolji nego u tom meču. Prvu grešku u napadu napravili smo tek kod prve meč lopte kada smo poslali paralelu u aut. To ističem jer najbolje pokazuje koliko smo koncentrisano igrali čitav meč. Ukupno smo napravili petnaest grešaka, samo pet po setu što je fantastično. Postoji dosta elemenata zbog kojih sam zadovoljan. Bilo je malo brige u trećem setu ali za nas to nije iznenađujuće, samo je bilo pitanje da li će Železničar uspeti da održi nivo koncenttracije do kraja seta. Ipak smo uspeli na vreme da se konsolidujemo i mirno privedemo meč kraju." - izjavio je Galešev.

Kapitenka "golubica" Tanja Sredić je zadovoljna kako je njena ekipa rešila meč protiv Železničara ističući da pred njima tek slede izazovi, teška gostovanja i borba za nove bodove protiv još kvalitetnijih protivnika.

- "Čestitam svojoj ekipi na pobedi i nova tri boda a ekipi Železničara na borbenosti i zalaganju. Ovom pobedom ostale smo u samom vrhu što nam je i bio cilj. Dobro smo započeli prvenstvo i nadam se još boljim igrama u narednom periodu. Sa Železničarom smo imale problema u prethodnim sezonama, umele su da nas namuče ali smo ovoga puta bile odlučne da im ne prepustimo bod na našem terenu i u tome smo uspele. Čeka nas težak raspored, sledeće nedelje CEV kup, dosta gostovanja, biće naporno ali se nadam da ćemo nastaviti da podižemo formu iz utakmice u utakmicu." - rezimirala je Sredićeva

Posle tri odigrana kola Spartak deli prvo mesto sa Vizurom. U narednom kolu Subotičanke gostuju poslednje plasiranom Jedinstvu u Užicu. Revanš meč 1/16 finala Kupa CEV igra se naredne srede, 11. novembra.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1774
Povezane teme

hala sportova

subotička hala sportova

žok spartak

ženski odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.