Komentara: 2
Pregleda: 2160

Odbojkašice Spartaka poražene od Jedinstva posle pet setova

23.11.2015. u 09:58h
Izvor: Subotica.com
Nakon dva sata kvalitetne odbojke u Hali sportova ekipa Jedinstva iz Stare Pazove savladale je Spartak rezultatom 2-3, po setovima 21-25, 25-21, 20-25, 25-19 i 11-15.
Odbojkašice Spartaka poražene od Jedinstva posle pet setova

Odbojkašice Spartaka dobro su počele meč i vrlo brzo napravile četiri poena prednosti. Kod rezultata osam na prema četiri Sara Sakradžija dobrim servisom inicira seriju poena kojom gošće preokreću rezultat da bi na tehničkom tajm autu bilo 12-11 za subotičanke. Rezultatska neizvesnost potrajala je sve do rezultata 21-22 nakon čega zahvaljujući dobrom servisu i greškama protivničke ekipe odbojkašice Jedinstva osvajaju prvi set.

Početak drugog perioda igre pripao je gošćama koje nakon dobrih servisa Ivane Mrdak,nekadašnje igračice Spartaka , dolaze do tri vezana poena. Kako je set odmicao odbojkašice Spartaka podizale su nivo igre u svim segmentima. Na tehničkom tajm autu bilo je 12-9 a najveću prednost imale su pri rezultatu 19-12. Pazovčanke su pred kraj seta uspele da svedu zaostatak na tri poena ali je Ana Bogdanović odličnim servisom stavila tačku na ovaj period i donela izjednačenje svom timu.

Treći set tekao je slično prethodnom. U većem delu igralo se poen za poen, neizvesno, a publika je imala prilike da vidi dosta lepih poteza na obe strane. U samoj završnici zakazo je prijem domaće ekipe a Sakradžija donosi svom timu tri poena prednosti. Klupa Spartaka reaguje tajm autom ali to nije značajnije promenilo stvari i gostujuća ekipa je ponovo povela u setovima.

Jedinstvo otvara četvrti set sa tri vezana poena. Subotička ekipa stiže do izjednačenja nakon servisa Aleksandre Cvetićanin ali ekipa Jove Cakovića ubrzo vraća plus tri. Do rezultatskog preokrata plavo bele stižu tek pred kraj seta, Aleksandra Cvetićanin dobro je servirala a gošće su grešile i u fazi odbrane i u fazu napada, set je i završen greškom Jovanovićeve.

Za odlučujući period gošće su sačuvale više svežine a u presudnim momentima imale i više sportske sreće. Prednjačile su Sara Sakradžija koja je sa 19 poena bila MVP susreta , Sanja Trivunović sa 16 i Ivana Mrdak koja je dodala trinaest i odigrala bitnu ulogu u završnici utakmice. Ovaj period pripao je ekipi Jedinstva rezultatom 11-15 za konačnih 2-3.

U poraženom taboru Aleksandra Cvetićanin poentirala je dvadeset i jednom a Jelena Oluić 18 puta.

Spartak - Jedinstvo (Stara Pazova) 2:3 (21:25, 25:21, 20:25, 25:19 i 11:15)

Dvorana: SH „Dudova šuma”.
Gledalaca: 300.
Trajanje meča: 114 minuta.

NIS SPARTAK: Rajlić 8, Cvetićanin 21, Sredić 13, Antanasijević 7, Bogdanović 14, Oluić 18, Matić (libero), Jegdić (libero), Živanović, Jović, Vučković, Dabić. Trener: Slobodan Galešev.

JEDINSTVO (SP): Jakić 7, Mrdak 13, Medarević 4, Jovanović 13, Trivunović 16, Sakradžija 19, Petrov (libero), Đukanović (libero), Vujnović, Jurišić, Vulin 1, Budrović 3. Trener: Jovo Caković.

Bez obzira na sinoćnji poraz Spartak je zadržao poziciju broj tri, a u narednom kolu gostuje Kraguju koji se nalazi na samom dnu tabele sa jednom pobedom, odnosno četiri vezana poraza. Lider Superlige je ekipa  Vizure  koja kao i TENT ima po 16 bodova, tri više od Spartaka, odnosno Crvene zvezde.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 5 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2160
Povezane teme

žok spartak

ženski odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.