Komentara: 1
Pregleda: 4280

Odbojkašice Spartaka pobedom završile ligaški deo sezone

27.02.2014. u 21:46h
Izvor: Subotica.com
U poslednjem kolu ligaškog dela odbojkašice Spartaka, za samo 68 minuta, očekivano su savladale, sa maksimalnih 3:0, poslednje plasiranu ekipu "Smeč 5" iz Kragujevca i pobedom završile ovaj deo sezone i sada će se maksimalno skoncentrisati za plejof seriju u kojoj im je protivnik Jedinstvo iz Stare Pazove. Meč u Hali sportova posmatralo je oko 150 ljubitelja odbojke.
Odbojkašice Spartaka pobedom završile ligaški deo sezone

Utakmica je od samog starta bila bez rezultatskog značaja jer je bilo izvesno da Spartak ne može bolje od 4. pozicije pred plejof, a da gošće večeras igraju poslednji meč u superligaškom društvu. Meč je posle 68 minuta igre završen rezultatom 3:0 za Spartak, po četvrtinama 25:18, 25:22 i 25:16.

Trener Petković je na ovoj utakmici napravio par rotacija kako bi isprobao neke igračice pred predstojeći plejof i susret sa ekipom Jedinstva iz Stare Pazove i to se odrazilo kroz oscilacije u igri pa je meč u momentima, pogotovo u drugom setu, bio prilično neizvestan, ali uzimajući u obzir i da su se Kragujevčanke odlučile oprostiti od najjače domaće lige uz prikladan otpor, utakmica je imala puni takmičarski naboj i konačnih 3:0 na papiru izgleda kao laka pobeda, ali bila je daleko od toga.

Odbojkašice Spartaka pobedom završile ligaški deo sezone

"Dok smo držale koncentraciju mogle smo da pariramo Spartaku u skoro svim elementima igre, ali posle par grešaka dešavao se pad u igri i Spartak je to znao da iskoristi. Žao nam je što nismo osvojile makar jedan set jer nama je ovo poslednja utakmica u Superligi." - izjavila je Sanja Kaličanin, odbojkašica ekipe "Smeč 5"

Odbojkašice Spartaka pobedom završile ligaški deo sezone

Gostujući trener čestitao je Spartaku na pobedi i poželeo sreću u plejofu, ali isto tako izrazio nadu da će se već za godinu dana ponovo sastati u društvu najačih.

Odbojkašice Spartaka pobedom završile ligaški deo sezone

"Čestitam ekipi Spartaka na zasluženoj pobedi. Smatram da smo pružili mnogo veći otpor nego u Kragujevcu, pogotovo u drugom setu kada smo uz malo više koncentracije mogli da dođemo do makar jednog seta koji bi nam mnogo značio. Ekipa je vrlo mlada i znali smo da će u sezoni biti teško, falilo nam je malo više iskustva da u nekim za nas bitnim utakmicama izvučemo bolji rezultat." - izjavio je Vladan Avramović, trener ŽOK "Smeč 5"

U cilju priprema za prestojeći plejof Damir Petković, trener ŽOK "Spartak", iskoristio je ovaj meč da proba neka alternativna rešenja, ali isto tako smatra da je njegova ekipa suviše opušteno ušla u ovaj duel i da je meč mogao da potraje još i duže.

Odbojkašice Spartaka pobedom završile ligaški deo sezone

"Gostujuća ekipa je bez obzira na njihov kraj učešća u Superligi ostavila i više nego korektan utisak. Mi se sada koncentrišemo na sledeću utakmicu kojom otvaramo plejof, a u cilju što bolje pripreme dali smo šansu igračicama koje nisu standardne kako bi videli sa čime u ovom trenutnu raspolažemo, a to eksperimentisanje je pomalo uticalo na igru i oscilacilacije koje su iz toga proistekle. Dobro radimo na treninzima i smatram da ćemo spremno dočekati duel sa Jedinstvom" - izjavio je Damir Petković, trener ŽOK "Spartak"

Odbojkašice Spartaka pobedom završile ligaški deo sezone

"Ostvarena je pobeda, iako samom igrom nismo skroz zadovoljni, ali svakako nam je motiv da nastavimo u pobedničkom ritmu u plejofu protiv nezgodne ekipe Jedinstva sa kojom imamo malo problema, ali verujemo u sebe i sigurni smo da ćemo prikazati dobru igru i ostvariti dobar rezultat." - izjavila je Sanja Memišević, odbojkašica Spartaka

Najbolja u pobedničkom timu bila je Cvetićanin sa 12 poena, Mitrović je imala 11, Sofija Medić 10, a Tatjana Matić 9. Od ostalih igračica u ekipi Spartaka u protokolu su bili još Medarević, Memišević (libero), Sredić 6, Vujčin 1, Antanasijević 1, Oluić, D. Matić (libero) i O. Medić 1.

Sa druge strane, u ekipi "Smeč 5" najbolja je bila rođena Subotičanka Vojnić-Purčar sa 11 postignutih poena.

Izvor: Subotica.com
Odbojka (Ž): Spartak - Smeč 5 Odbojka (Ž): Spartak - Smeč 5 Odbojka (Ž): Spartak - Smeč 5 Odbojka (Ž): Spartak - Smeč 5 Odbojka (Ž): Spartak - Smeč 5 Odbojka (Ž): Spartak - Smeč 5 Odbojka (Ž): Spartak - Smeč 5 Odbojka (Ž): Spartak - Smeč 5
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 1 mesec
Komentara: 1
Pregleda: 4280

Povezana vest

Povezane teme

žok spartak

ženski odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.