Komentara: 0
Pregleda: 2398

Odbojkaši Spartaka sutra počinju borbu za opstanak u Superligi

07.04.2014. u 13:07h
Izvor: Subotica.com
Odbojkaši Spartaka već u prvoj sezoni u superligaškom društvu bore se za opstanak. U plejof seriji, koja se igra na tri dobijena meča, Spartak će imati prednost domaćeg terena. Protivnik subotičkog superligaša biće drugoplasirana ekipa Prve lige - ekipa Inđije. Prva utakmica se igra sutra od 19 časova u Hali sportova. Ulaz je besplatan.
Odbojkaši Spartaka sutra počinju borbu za opstanak u Superligi

Posle nešto manje od mesec dana od poslednje Superligaške utakmice u kojoj su poraženi od Partizana, odbojkaši Spartaka su se posle kraćeg odmora nastavili pripremati za utakmice koje će odlučivati o opstanku u najjačem društvu srpske muške odbojke.

Pravo učešća u plejautu imaju devetoplasirana ekipa Superlige (u ovom slučaju Spartak) i drugo plasirana ekipa Prve lige (ekipa Inđije). Meč za opstanak odnosno ulazak u Superligu igra se na tri dobijena susreta, a Spartak ima prednost domaćinstva.

Prva, treća i eventualno peta utakmica igra se u Subotici (Spartak domaćin kao bolje plasirana ekipa), a druga i eventualno četvrta utakmica se igraju na terenu drugo plasirane ekipe Prve lige (Inđija). U Superligu direktno ulazi prvo plasirana ekipa Prve lige (Novi Pazar - junior).

Super ligu je napustila ekipa Jedinstva, dok je njihovo mesto zauzeo šampion Prve lige "Novi Pazar - junior". Spartak je prvenstvo završio na 9. poziciji sa 6 pobeda i 12 poraza i samo jedna pobeda ga je delila od sigurne zone.

Prva utakmica plejaut serije igra se sutra od 19 časova u maloj sali Hale sportova, a ulaz je besplatan.

Finale plejofa počelo pobedom Zvezde

Skoro pa paralelno sa utakmicama za opstanak održava se i trka za šampiona Super lige u kojem se posle plejof serije u finalu sastaju Crvena zvezda i Vojvodina. FInalna plejof serija započela je sinoć pobedom Crvene zvezde, na njenom terenu u Beogradu, koja je pobedila sa ubedljivih i masimalnih 3:0.

Vojvodina je u polufinalu igrala sa Partizan Vizurom i pobedila sa 3:2 u seriji, dok je Zvezda mnogo lakše izašla na kraj sa Radničkim iz Kragujevca, pobedivši sa 3:0. Finale se igra na dve dobijene utakmice, a Crvena zvezda ima prednost domaćeg terena.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 godina i 2 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 2398

Povezana vest

Povezane teme

hala sportova

odbojka

odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.