Komentara: 0
Pregleda: 5282
Foto

Odbojkaši Spartaka posle poraza od Partizana odlaze u plejaut

09.03.2014. u 21:17h
Izvor: Subotica.com
Nisu uspeli odbojkaši Spartaka da iznenade drugoplasiranu ekipu u Superligi i time izbegnu dodatne utakmice za opstanak u najačoj domaćoj ligi. Večeras je Partizan bio bolji i pobedio sa 3:1 (20:25 21:25 25:23 20:25) i time gurnuo Spartak u plejaut koji će se održati za mesec dana.
Odbojkaši Spartaka posle poraza od Partizana odlaze u plejaut

Odbojkaški klub "Spartak" imao je priliku da izbegne neugodnu situaciju i borbu za opstanak u Superligi, ali večerašnji protivnik, beogradski Partizan nije želeo da kalkuliše, iaoko ovaj meč za njih nije igrao ulogu jer ne bi za sebe ništa promenili u bilo kojem scenariju, štaviše igrali su u najjačem sastavu protiv Spartaka kojem je ovo bila poslednja prilika da u ligaškom delu ostane u bezbednoj zoni, ali nažalost desio se poraz od 3:1 i to je bio kraj svih nadanja.

Partizan nikako nije ekipa protiv koje bi se neko "vadio", ali pehovi sa povredama, kao i mlad tim Spartaka uticali su na rezultate i oscilacije koje je subotička ekipa pravila tokom čitave sezone i u poslednja dva kola, nažalost protiv Vojvodine i Partizana, bila je prilika da se to nekako zakrpi, ali...

Što se tiče same igre na večerašnjem meču, Spartak je odigrao dobru utakmicu, iako je protivnik sa druge strane vrlo kvalitetan, pokušali su izabranici trenera Aleksandra Petrovića da daju svoj maksimum, ali gosti su večeras bili na nivou i Spartak je na kraju osvojio samo "počasni" set pri rezultatu 2:0 za goste.

Odbojkaši Spartaka posle poraza od Partizana odlaze u plejaut

Subotička publika, njih oko 400, popunila je malu salu Hale sportova i čitav meč bodrila plavo bele, a na kraju velikim aplauzom pozdravila iste, sasvim zasluženo jer su bez daljnjeg dali sve od sebe.

Kapiten Spartaka Ljubiša Janjić čestitao je Partizanu na pobedi i najavio borbu za plejaut:

Odbojkaši Spartaka posle poraza od Partizana odlaze u plejaut

- "Jako smo bili motivisani i želeli da pokažemo da nismo zaslužili da igramo baraž (plejaut). Dobro smo igrali, vodili smo u prva dva seta, ali izgleda da smo sagoreli u želji da napravimo povoljan rezultat i sada nam ostaje da se pripremamo za te baraž utakmice." - izjavio je Janjić

Milan Đurić, gostujući trener poželeo je ekipi Spartaka da se u plejautu izbore za opstanak u Superligi i da naredne sezone ponovo igraju jedni protiv drugih.

Odbojkaši Spartaka posle poraza od Partizana odlaze u plejaut

Trener Spartaka Aleksandar Petrović nije krio razočaranje zbog večerašnjeg poraza, ali i stanja sa povredama tokom sezone, isto tako najavio je dobre pripreme za odlučujući plejaut meč i veruje u dobar rezultat:

Odbojkaši Spartaka posle poraza od Partizana odlaze u plejaut

"Tokom čitave sezone imali smo povređenih igrača i sa ionako malim fondom igrača teško je opstati u ovakoj konkurenciji, ali teši nas da imamo pozitivan skor sa ekipama iz donje polovine tabele, što nam govori da smo bodove većinom gubili od ekipa koje su na kraju završile u gornjem delu tabele. Predstoji nam mesec dana priprema pred baraž utakmicu i želimo dobro da se pripremimo za nju. Spartak je i prošle godine igrao baraž i uspešno se izborio, nema razloga da tako ne bude i ovaj put." - zaključio je Petrović

Izvor: Subotica.com
Odbojka (M): Spartak - Partizan Vizura Odbojka (M): Spartak - Partizan Vizura Odbojka (M): Spartak - Partizan Vizura Odbojka (M): Spartak - Partizan Vizura Odbojka (M): Spartak - Partizan Vizura Odbojka (M): Spartak - Partizan Vizura Odbojka (M): Spartak - Partizan Vizura Odbojka (M): Spartak - Partizan Vizura
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 5282

Povezana vest

Povezane teme

hala sportova

odbojka

odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.