Komentara: 0
Pregleda: 1980
Foto

Odbojkaši Spartaka maksimalni protiv Borca

07.02.2016. u 12:13h
Izvor: Subotica.com
Ekipa Igora Žakića odličnom igrom zabeležila je izuzetno važne bodove protiv ekipe koja je na putu ka samom vrhu tabele Prve lige. Plavo beli su na domaćem terenu savladali Borac iz Starčeva rezultatom 3:0, i na osam kola do kraja prvenstva nastavljaju poteru za jedno od dva mesta koja mogu da vrate Spartak u Superligu.
Odbojkaši Spartaka maksimalni protiv Borca

Odbojkaši Spartaka zabeležili su još jednu ubedljivu pobedu u meču protiv Borca iz Starčeva. Ekipa igora Žakića bila je bolja većim delom meča, čime su uknjiženi važni bodovi za nastavak penjanja ka vrhu tabele.

Prvi set domaći su prelomili tek sredinom tog dela igre kada su poveli sa 6 poena razlike kada se činilo da će rutinskom igrom doći do svog prvog seta, ali gosti se nisu predavali i od relativno mirne završnice naterali su domaćeg trenera da traži tajmaut ne bi li prekinuo neugodnu seriju koja je slutila da pomrsi račune "golubovima".  Ovaj set je ipak pripao Spartaku, ali tek posle petog pokušaja da se dođe do odlučujućeg poena.

Odbojkaši Spartaka maksimalni protiv Borca

Da su igrači z Starčeva dobili na samopouzdanju pokazala je i igra gostiju na početku drugog seta kad su počeli da prave osetniju razliku, ali domaći su se relativno brzo trgnuli i konsolidovali, zaigrali preciznije u napadu i angažovanije u odbrani pa je tako opet Spartak prelomio sredinom drugog seta, preuzevši prednost, ali bitka za drugi set vodila se praktično do samog kraja. Staloženost, koncentracija i odbojkaško znanje u samoj završnici donelo je Spartaku osvajanje i drugog seta, za vođstvo od 2:0.

Odbojkaši Spartaka maksimalni protiv Borca

Posle dva seta koja su obilovala uzbuđenjima, treći je ubedljivo rešen u Spartakovu korist sa 25:17. Gosti su u ovom setu mogli samo da učestvuju u igri, ne i da planiraju bilo kakav preokret jer je Spartak autoritativno stavio do znanja da bodovi ostaju u Subotici.

Spartak - Borac (Starčevo) 3:0 (25:21, 25:23, 25:17)

Najefikasniji u domaćoj ekipi bio je Kecman sa 15 poena, pratio ga je Dodić sa 13, Eremić je postigao 11, Tumbas 8,  Janačkov 7, dok je Stoković stao na broju 2. Kod gostiju jedini dvocifreni su bili Poznić (12) i Milić (10).

Odbojkaši Spartaka maksimalni protiv Borca

U narednom kolu Spartak ponovo dočekuje, ovaj put Železničar iz Beograda. Do kraja sezone ostalo je da se odigra još 8 kola. Spartak trenutno ima 31 bod, samo 3 manje od drugoplasiranog Mladog radnika, dok za liderom Prve lige, ekipom Jedinstva iz Stare Pazove zaostaje 8 bodova. Prvoplasirana ekipa direktno odlazi u Superligu, dok drugoplasirana odlazi u baraž sa pretposlednjom ekipom Superlige.

Izvor: Subotica.com
Odbojka: Spartak - Borac (Starčevo) Odbojka: Spartak - Borac (Starčevo) Odbojka: Spartak - Borac (Starčevo) Odbojka: Spartak - Borac (Starčevo) Odbojka: Spartak - Borac (Starčevo) Odbojka: Spartak - Borac (Starčevo) Odbojka: Spartak - Borac (Starčevo) Odbojka: Spartak - Borac (Starčevo)
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1980
Povezane teme

hala sportova subotica

odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.