Komentara: 0
Pregleda: 3010
Foto

Odbojkaši Spartaka fantastičnom igrom savladali Mladi Radnik (3:0)

26.02.2017. u 21:48h
Izvor: Subotica.com
U fantastičnoj atmosferi male sale Hale sportova "golubovi" su odličnom igrom većim delom meča naneli prvi poraz lideru i to sa maksimalnih 3:0. Ovom pobedom Spartak je napravio veliki korak napred za povratak u Superligu.
Odbojkaši Spartaka fantastičnom igrom savladali Mladi Radnik (3:0)

Neposredno pre prvog sudijskog zvižduka brojni prijatelji i rodbina Aleksandra Tumbasa simpatičnim gestom, dizanjem poruke i pesmicom, čestitala je svom "golubu" rođendan. Vidno iznenađen i dirnut, Tumbas nije mogao da sakrije suze, a publika je sve to nagradila velikim aplauzom.

Subotička publika prepoznala je značaj ovog meča i zdušno je tokom čitavog meča pružala podršku Spartaku, što su igrači dole na terenu itekako osetili i koristili za motivaciju da se silovito "obruše" na ekipu Mladog radnika.

Odličan početak za "golubove" koji su poveli sa 3:0. Ekipa Igora Žakića u ovaj meč ušla je sa mnogo energije i to se osetilo tokom čitavog meča, pogotovo u prvom setu koji su rešili sa ubedljivih 25:17. U ovom setu Spartak je u prvoj polovini držao blagu prednost, a odlepio se tek pri rezultatu 15:11 i izuzetnom igrom u svim segmentima poveo sa 1:0.

Odbojkaši Spartaka fantastičnom igrom savladali Mladi Radnik (3:0)

Odbojkaši Spartaka fantastičnom igrom savladali Mladi Radnik (3:0)

U drugom setu ponovo bolje otvaranje za Spartak, ali ovaj put gosti nisu dozvolili odepljivanje. Došao je Spartak na  10:8, a onda Požarevci sa četiri poena u nizu preokreću na 10:12. Nije se Spartak unervozio, čekao je greške protivnika i dočekao da poravna na 13:13. Malo su ekipe grešile i igrao se vrlo izjednačen meč. Pri rezultatu 23:23 Lozić je odlično servirao i iznenadio prijem gostiju za prvu set loptu. U drugom vezanom servisu Lozić ponovo snažno udara po lopti, pomera prijem, gosti su imali dva napada da odvedu set na razliku, ali Spartakov blok je zaustavio sva njihova nadanja za 25:23 i 2:0 u setovima.

U trećem setu Mladi radnik je poveo sa 1:4, vrlo brzo Spartak je smanjio na 5:6. Posle dva loša prijema Subotičana bilo je 5:8 za Mladi radnik, nedugo zatim i 7:12. Bio je to period igre u kojem su se gosti bolje osećali i bolje delovali na terenu, ali u odlučujućem momentu Žakić traži tajmaut i ispostavilo se bio je to pun pogodak jer posle njega na servis Tumbasa osvojena su četiri poena, gosti su taj nalet prekinuli svojom dobrom akcijom, ali vrlo brzo serija je nastavljena i Spartak je preokrenuo na 14:13. Vratila se sigurnost u redove "golubova" i nošeni podrškom sa tribina Subotičani su nastavili da igraju odlično, ali nisu se predavali ni gosti iz Požarevca. Jungić je osvojio 18. poen za svoju ekipa za novo vođstvo 18:17, koje ispostavilo se Subotičani nisu ni ispuštali do kraja.

Dva poena na servis Kecmana doneli su Spartaku 21:18. Domaći su drugu set loptu iskoristili za overavanje trećeg seta i velike pobede nad liderom Prve lige.

Spartak - Mladi radnik 3:0 (25:17, 25:23, 25:21)

Spartak: Milović (libero), Jungić 13 (3bl), Peić (libero), Medan 3, Eremić 14 (2bl, 1as), Đurđević, Konkolj, Kecman 9 (2bl), Pavlović 9 (5bl), Ljuboja, Tumbas 10 (5bl, 1as), Lozić.

Mladi Radnik: Duduj 3 (2 bl), Savić, Kovačević 5, S. Ilić 9 (4bl), Jevtić 13 (2as), Dodić 7, Marković, Bulatović 4 (1bl, 1as), I. Ilić (libero), Popović 3 (1bl), Tomić, Rašković.

Meč je posmatralo oko 450 gledalaca, što je po rečima trenera najbolja poseta ove sezone, a ta podrška sa tribina mnogo je pomogla Spartaku da odigra odličan meč.

Odbojkaši Spartaka fantastičnom igrom savladali Mladi Radnik (3:0)

Posle 16 kola čelo tabele i dalje drži Mladi radnik sa 40 bodova (15/1), baš kao i Spartak koji ima pobedu manje, ali zbog lošijeg set količnika (-2) drži poziciju broj dva. U narednom kolu Spartak gostuje ekipi Futoga.

Izvor: Subotica.com
Odbojka: Spartak - Mladi radnik Odbojka: Spartak - Mladi radnik Odbojka: Spartak - Mladi radnik Odbojka: Spartak - Mladi radnik Odbojka: Spartak - Mladi radnik Odbojka: Spartak - Mladi radnik Odbojka: Spartak - Mladi radnik Odbojka: Spartak - Mladi radnik
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 3010
Povezane teme

odbojka

odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.