Komentara: 0
Pregleda: 1479

Odbojkaši i odbojkašice Spartaka u plejofu

03.03.2018. u 09:34h
Izvor: Subotica.com
Obe odbojkaške seniorske ekipe Spartaka izborile su plasman u plejof Superlige. Interesantno je da će obe ekipe imati istoimenog protivnika u borbi za titulu. Žensko četvrtfinale igra se u petak, dok muškarci počinju već u sredu.
Odbojkaši i odbojkašice Spartaka u plejofu

Muška ekipa Spartaka u poslednjem kolu ligaškog dela savladala je Niš na gostovanju sa maksimalnih 3:0 (30/28, 25/23, 25/17) i sa treće pozicije u četvrtfinalu plejofa ide na Jedinstvo iz Stare Pazove.

Ekipa Igora Žakića ima odličnu sezonu iz sebe, igrala je konstantno, bez većih oscilacija, po svom povratku u elitni rang pokazala je da subotička odbojka nikada nije ni trebala da izgubi superligaški status, demonstrirali su to "golubovi" iz sezone u sezonu kroz takmičenje u Prvoj ligi, a sada su u prilici da se sasvim ravnopravno bore za titulu sa aktuelnim šampionom Vojvodinom, Novim Pazarom i Crvenom zvezdom, Mladim radnikom i Jedinstvom...

Ligaški deo sezone u muškoj konkurenciji završen je sledećim plasmanom: Vojvodina, Novi Pazar. Spartak (Su), Crvena zvezda, Mladi radnik, Jedinstvo, Radnički, Spartak (Ljig), NIš, Ribnica.

Plejof serija na dve pobede počinje u sredu, Spartak kao bolje plasirana ekipa imaće prednost domaćeg terena, mečevi će se igrati na dva dana.

I DAME U KONKURENCIJI ZA ŠAMPIONSKI TROFEJ

Mlade dame iz ženske selekcije uspele su nešto boljim partijama u drugom delu sezone da se usprave i dosegnu do plejofa. "Golubice" će u četvrtfinale sa pete pozicije, kao i muška ekipa na megdan Jedinstvu iz Stare Pazove, s tim da će Pazovčanke imati prednost domaćeg terena.

U ovaj duel Subotičanke ulaze kao blagi autsajder, ali promene u stručnom štabu i dobijen meč sa Crvenom zvezdom u poslednjem kolu Superlige mogli bi da utiču da se favorit iznenadi. Tradicija je takođe na strani Pazovčanki koje nisu od Spartaka izgubile četiri sezone, uključujući sva zvanična takmičenja, međutim kako se kaže - tradicija je tu da se ruši, pa možda to bude baš ovom prilikom.

Na kraju superligaškog dela sezone ekipe su ostvarile sledeći plasman: Vizura, Železničar, Crvena zvezda, Jedinstvo, Spartak, TENT, Dinamo, Partizan, Klek, Srem.

ŽOK "Spartak" će u naredni petak (9. mart) igrati prvi meč u Staroj Pazovi, zatim u Jedinstvo dolazi u Suboticu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 1479
Povezane teme

odbojka

ženska odbojka

odbojkaški klub spartak

ženski odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.