Komentara: 1
Pregleda: 1730

Odbojka (Ž): Spartak slavio protiv Vizure u Beogradu

09.12.2018. u 10:22h
Izvor: Subotica.com
Odbojkašice Spartaka upisale su šestu ovosezonsku pobedu, ovaj put na gostovanj Vizuri sa 3:2. Izabranice Miroslava Aksentijevića gubile su sa 2:0, ali u poslednjem momentu uspele su da totalno preokrenu meč i zabeleže pobedu.
Odbojka (Ž): Spartak slavio protiv Vizure u Beogradu

Subotičanke ove sezone igraju promenjivo, ali posle dvanaest kola uspele su da dođu do šeste pobede i osamnaestog superligaškog poena.

Spartak nije loše počeo meč, ali domaćin je pri vođstvu od 10:9 napravio seriju od 5-0, koja je, ispostavilo se, donela prevagu u ovom setu. U nastavku odluka o pobedniku drugog seta pala je u završnici. Kod rezultat 17:16 za domaće Spartak ponovo popušta u koncentraciji i domaće prave seriju 5-1, ponovo se odlepljuju, ovaj put u mnogo opasnijem segmentu seta, i rutinski privode set kraju za njihovo veliko vođstvo od 2:0.

Sve draži odbojke viđene su u naredna tri seta. Kad su šanse Subotičanki za povoljan ishod počele značajno da opadaju, probudila se neka energija koja je inicirala preokret. Za razliku od prva dva seta Spartak je silovitije krenuo u borbu za poene, odlično počeo, postepeno gradio prednost, smanjio na 2-1 u setovima i najavio preokret.

Očekivalo se da će Vizura u četvrtom setu pokušati da uzvrati udarac, ali Spartak je nastavio na krilima dobre energije iz prethodne deonice i na polovini seta, pri rezultatu 16-4, činilo se da je domaćin u nokdaunu, što je previše opustilo "golubice". iako si vodile dvanaest poena razlike i činilo se da ništa ne može da ih omete na putu do odlučujućeg petog seta, Vizura je napravila veliki povratnički niz, došla do zaostatka od -2 (19:21), nešto kasnije i do -1 (23:24) ali uz puno sreće Subotičanke nisu "prosule mleko" i upropastile sve ono dobro što su do tada uradile.

Iako je Vizura bila u velikoj psihološkoj prednosti peti set je ipak išao u smeru kojem se nadala ekipa Spartaka. Povele su Beograđanke sa 2:0, ali ekipa sa severa Bačke uzvratila je serijom 9-0, ali poučene iskustvom iz prethodnog seta nisu imale pravo na opuštanje jer domaćin je pokazao da itekako može da pokvari planove. Ipak, skraćeni set i velika prednost bili su dovoljni da Spartak dovrši preokret i slavi sa 3:2.

Vizura - Spartak 2:3
(25-21, 25-19, 19-25, 23-25, 11-15)

Vizura: Gajević 9 (2 bl), Dimić (L), Rodić 5, Malešević, Lazović 40 (4 bl), Veselinović 5, Šajić, Kocić 15 (9 bl), Vrcelj, Pejičić 8, Carić, Petrović

Spartak: Jović 21, Robins 5,Trnić 10 (4 bl), Marić 4 (3 bl), Ilić (L), Batinić 9 (3 bl), Drčic, Mađarević, Rajlić 29, Filipović, Živanović 3 (2 bl)

"Golubice" u narednom kolu dočekuju Dinamo iz Pančeva, najveće razočaranje superligaškog ranga, ekipa koja ima više odigranih kola nego osvojenih setova. Za očekivati je da Subotičanke zabeleže nove bodove i tako još malo "polete" ka gornjem delu tabele.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 3 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 1730
Povezane teme

odbojka

ženski odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.