Komentara: 2
Pregleda: 1126

Odbojka (Ž): Spartak siguran i protiv Kleka

29.01.2018. u 10:03h
Izvor: Subotica.com
Odbojkašice Spartaka vezale su treću pobedu u nizu posle trijumfa u Kleku, protiv istoimenog protivnika maksimalnim učinkom. Sledi još jedno gostovanje, ovaj put Sremu.
Odbojka (Ž): Spartak siguran i protiv Kleka

Posle tesne pobede nad TENT-om, usledila su dva ubedljiva slavlja, prvo u Subotici protiv Partizana, pa zatim za vikend u Kleku, nadomak Zrenjanina.

Subotičanke su bolje otvorile meč, ali nije dugo trebalo domaćima da uspostave rezultatski balans, koji su održavali do dvanaestog poena, nakon kojeg Spartak pravi seriju 0;8 i odlazi na visokih 12:20. Taman kada se činilo da se Klek neće uspeti izvući iz ove situacije usledila je njihova serija 9:1 čim su u samoj završnici sustigli Spartak (23:23). Ipak poslednja dva poena seta za "golubice" osvojila je Rajlić za 0:1 u setovima.

Prilično verna kopija prvog seta viđena je većim delom drugog seta, s tim da su domaće bolje započele, Spartak je imao zaostatak od -5 u ranoj fazi (8:3), zatim sledi preokret za vođstvo 8:9, sa dve greške u napadu Spartak ponovo predaju vođstvo, ali u dve serije (0:8, pa 2:7) Subotičanke zakucavaju drugi set i vode 0:2.

Osokoljene svojom dobrom igrom, ali i slabijim otporom protivnica  u drugoj polovini drugog seta, izabranice Vladimira Kapriša snažno su uletele u treći set, napravile seriju 2:13 i već onda je bilo jasno da igračice Kleka nemaju više snage da se suprotstave raspoloženim "golubicama" i da sve sem ubedljivog trijumfa Spartaka mogao bi da se podvede pod iznenađenje. Rutinskom igrom plavo-bele sa severa Bačke gradile su prednost, vrlo brzo je bilo 9:23, a zatim i dva lagana poena za konačni trijumf, "overavanje" meča i nastavak lepe serije u 2018. godini.

Klek MD Zrenjanin - Spartak 0:3 (23:25, 14:25, 11:25)

Klek MD Zrenjanin: Miljević 7 (2 blk), Đurić 4, Jelisavlić, Džamić 4 (3 blk), Bogdanović, Miljević 4, Dejanović (L), Deurić, Perović 1, Praštalo, Topić (L), Sarić 1

Spartak: Jović 12 (2 blk), Rajlić 11, Marić 1, Čavlin 1, Ilić (L), Vučković 6 (4 blk), Čičić 3, Prolić 8, Jegdić (L), Momković, Batinić 1, Živanović 9 (3 blk).

Posle četrnaest kola Spartak sada čvrsto drži 5. poziciju na tabeli Superlige. U narednom kolu sledi još jedno gostovanje, uvaj put poslednje plasiranom Sremu u uSremskoj Mitrovici, a onda u Suboticu dolazi Jedinstvo iz Stare Pazove.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 2 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 1126
Povezane teme

ženski odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.