Komentara: 5
Pregleda: 1514

Odbojka (Ž): Spartak konačno zabeležio pobedu, "golubice" savladale Dinamo u Pančevu

18.10.2018. u 14:08h
Izvor: Subotica.com
Tek u četvrtom kolu Superlige "golubice" su imale prilike da proslave ligašku pobedu u novoj sezoni. Subotičanke su na gostovanju u Pančevu bile bolje od Dinama sa 3:1. U narednom kolu, u subotu, Spartak je domaćin Partizanu.
Odbojka (Ž): Spartak konačno zabeležio pobedu, "golubice" savladale Dinamo u Pančevu

Nagoveštaj teškog meča bio je već u prvom setu koji je na mišiće otišao u korist domaće ekipe, iako se celim tokom vodila bezmalo ravnopravna borba u kojoj su tek nijanse odlučivale. U drugom setu druga priča. Posle laganog otvaranja Subotičanke su u nekoliko serija zagospodarile terenom i prosto "oduvale" protivnice sa čak trinaest razlike. U ovom periodu Rajlićeva, u tandemu sa Jovićevom, je donela neophodnu energiju i moglo bi se reći donela razliku.

Treći set pripao je još ubedljivnije za Spartak, činilo se da su "golubice" nezaustavljive i da je prva pobeda u sezoni jako blizu. Odličan dva seta kao da su malo doneli i opuštanje u redovima Subotičanki, što su Pančevljanke pokušale da iskoriste i uvedu meč u peti set, gde bi u neku ruku bili u boljem psihološkom raspoloženju, međutim već pomenuti tandem Rajlić - Jović održao je nivo energije i Sparzak je, nešto teže, ali zasluženo došao do poslednjeg poena meča i prve pobede u Superligi.

Pobeda u Pančevu dobija još više na značaju kada se uzme u obzir da je Spartak gostovao sa samo 10 igračica, od čega je 8 bilo u rotaciji, odnosno bilo u prilici da da svoj doprinos.

Dinamo (P) - Spartak 1:3
(25-23, 12-25, 11-25, 22-25)

Dinamo: Simić 1, Đurđević  (L), Ranisavljević 7, Mitrović , Obradović , Sorak 14, Petković 3, Simeunović 6,  Stojković  2,  Marković 4, Đorđević 11, Solomun, Marisavljević, Stamenković  (L)

Spartak: Jović 23, Robins-hardy 3, Marić 9, Ilić  (L), Batinić 3, Prolić 4, Mađarević,  Rajlić 25, Momković,  Živanović 10

Posle četiri kola Spartak ima pobedu i tri poraza, a već u subotu od 19 časova dočekuje Partizan.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 6 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 1514
Povezane teme

ženski odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.