Komentara: 1
Pregleda: 1001

Odbojka: Spartak večeras u Novom Pazaru igra drugi meč polufinala plejofa

19.03.2018. u 09:46h
Izvor: Subotica.com
Odbojkaši Spartaka već sada žive svoj san, plasmanom u polufinale napravili su veliki uspeh, mogu da igraju rasterećeno, bez imperativa pobede, ali svakako sa ličnom željom za dokazivanjem. Večeras igraju drugu od dve serije u Novom Pazaru.
Odbojka: Spartak večeras u Novom Pazaru igra drugi meč polufinala plejofa

Ekipa Igora Žakića iza sebe ima odličnu sezonu. Ligaški deo završili su na trećoj poziciji, za suparnika u četvrtfinalu plejofa dobili su Jedinstvo iz Stare Pazove, starog znalca sa kojim su nažalost više imali negativne epiloge, ali u ovoj plejof seriji "golubovi" su dobili dva meča i sasvim zasluženo nastavili dalje u borbi za titulu.

Naredna stepenica ka vrhu je Novi Pazar. Polufinale i finale se igraju na tri pobede, igra se po sistemu 1-1-2-2-1, odnosno prve dve utakmice se igraju na terenu bolje plasirane ekipe na kraju ligaškog dela, a  to je Novi Pazar, zatim se minimalno jedna igra u Subotici, a sve u zavisnosti od razvoja situacije može se doći do četvrtog i petog meča, a u tom slučaju poslednji bi bio odigran u Novom Pazaru.

Ekipa Novog Pazara sezonama unazad obitava u samo vrhu Superlige i iz godine u godinu juriša ka tituli. Aktuleni je osvajač Kupa Srbije i ima jasne ambicije - duplu krunu. U istoriji susreta Spartaka i Novog Pazara od svežijih sećanja tu su dve pobede poraz Subotičana u Novom Pazaru sa 3:1, kao i pobeda Spartaka u uzvratnoj utakmici u prvim danima 2018. godine.

Odbojka: Spartak večeras u Novom Pazaru igra drugi meč polufinala plejofa

Polufinalna serija počela je u petak, Novi Pazar je opravdao ulogu favorita i slavio u prvom meču sa 3:0, iako se po poenima u setovima (25-23, 25-23, 25-22) jasno može zaključiti da je ovo bilo daleko od čiste i rutinske pobede. Večeras se igra drugi meč, Subotičani će pokušati da odigraju još odlučnije i agresivnije, u nadi da će sa brejkom uspeti da prebace na dvomeč u Subotici. Susret se igra od 18 časova, nadamo se lepim vestima.

Tradicionalno nezgodan domaćin večeras će ponovo imati glasnu podršku ljubitelja odbojke u Novom Pazaru, ali možda upravo to bude motivišući faktor mladoj ekipi iz Subotice da načini veliko iznenađenje, a mnogo puta su nam pokazali da to znaju da učine.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 1 mesec
Komentara: 1
Pregleda: 1001

Povezana vest

Povezane teme

odbojka

odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.