Komentara: 1
Pregleda: 580

Odbojka: Spartak siguran u Gornjem Milanovcu

25.03.2024. u 08:56h
Izvor: Subotica.com
Proteklog vikenda odigrano je 22. kolo Superlige za odbojkaše. Spartak je na gostovanju u Gornjem MIlanovcu savladao Takovo sa 0-3 i sa šeste pozicije ulazi u plejof.
Odbojka: Spartak siguran u Gornjem Milanovcu

Dva rivala i sredine tabele, koja su blagovremeno obezbedila plasman u plejof odigrali su rasterećen meč u kojem su oba tima želela da ostave utisak za kraj regularnog dela sezone. Spartak je slavio ubedljivo 3-0 po setovima, ali daleko da je bilo lako tokom meča.

Boljim otvaranjem meča Spartak je došao na opipljivu prednost od 4-11,ali domaćine se postepeno vraćao, došao na -2 (14-16) ali Spartak konsoliduje redove i u nekoliko koraka dolazi do odlučujućeg poena u setu, za 0-1. Druga slika u drugom setu, fomaćin preuzmia inicjativu, vodi 12-7, ali Subotičani su sve više pritiskali, dolaze do prvog izjendačenja (14-14), a nedugo zatim i do prvog vođstva  setu (19-20). U samoj završnici obe ekipe su grešile priservisu,  domaćin je nešto bio nervozniji i poklonio nekoliko poena što su Jungić i Vulikić znali da iskoriste za set na razliku i 0-2.

U tećem setu Spartak je bio u blagoj rezultatskoj prednosti, pokušavao da je uveća, međutim domaći se nije predavao, stiže na 18-19, međutim serijom od 4-0 Spartak se značajno približava konačnom cilju, domaćin je na kratko prekinuo tu nameru, međutim ubrzo su stigla i ta dva neophdona poena da se meč završi onako jkako je gost, u ovom slučaju Spartak, želeo.

Kod Spartaka Lečić i Džekson su osigurali po 9 poena, Pavlović i Jasper po 8, Jungić 6, dok je Vulikić dodao 5. Kod gostiju Maksimović 11, Lepidovski 10, Božić 9, Terzić 7, Oković 6, Grković 1.

Ovim mečom završen je regularni deo sezone koju Subotičani završavaju na poziciji broj 6. Sledi plejof i borba za šampionsku titulu, koju brani Vojvodina.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 mesec i 3 nedelje
Komentara: 1
Pregleda: 580
Povezane teme

odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.