Komentara: 5
Pregleda: 1426

Odbojka: Spartak savladao Ribnicu u Kraljevu (1:3)

20.01.2018. u 13:21h
Izvor: Subotica.com
Odbojkaši Spartaka savladali su u Kraljevu Ribnicu sa 3:1, čime su se, makar na kratko, vratili na treću poziciju na tabeli Superlige. U narednom kolu u Suboticu dolazi ekipa Mladog radnika.
Odbojka: Spartak savladao Ribnicu u Kraljevu (1:3)

U meču 13. kola Superlige nije bilo većih iznenađenja. Poslednje plasirana Ribnica je u Kraljevu povela sa 1:0, ali plavo-bela ekipa iz Subotice je vrlo brzo uzvratila i sa tri vezana seta odlučila pobednika ovog duela.

Več na početku meča domaći su nametnuli svoj ritam, igru u kojoj se Spartak nije najbolje snašao, Kraljevčani su postepeno gradili razlik, u jendom momentu bila je i +9 (19:10) posle čega je bilo jasno da u igri "golubova" mora nešto značajno da se promeni. Domaći su u prvom setu bili vrlo ubedljivi i poveli sa 1:0.

U drugom setu - druga priča. Subotičani su poveli i činilo se uspostavili ravnotežu na meču, domaći su držali tempo veći deo seta, ali pri rezultatau 18:19 za Spartak, "golubovi" su u dve serije došli do odlučujućeg poena i poravnali u setovima.

Velika borba viđena je i u trećem setu. Egal je viđen većim delom seta, ali pri identičnom rezultatu kao u drugom setu (18:19), Spartak lomi set, posle serije 5:2 dolazi do prve set lopte, ali realizuje tek treću.

Četvrti set protekao je većim delom u dominaciji ekipe sa severa Bačke. Domaći su poveli 9:8 i to je bilo sve što se tiče njih s obzirom da je Spartak ubacio u petu brzinu, serijom 7:1 jasno nagovestio svoje ambicije u ovom meču, obeshrabrio Ribnicu i rutinski priveo set kraju za na kraju ubedljivih 16:25, odnosno 1:3 u setovima.

Među Subotičanima najefikasniji je bio Jungić sa 17 osvojenih poena, pratio ga je Eremić sa 13, dok je Kecman došao do brojke 10. Kod domaćih bolji od ostalih bili su Slobodan Bojić i Skakić koji su postigli više nego ostatak ekipe zajedno.

Ribnica - Spartak 1:3 (25:14, 20:25, 22:25, 16:25)

Ribnica: Mocić (L), Stefanović 7, Trivunić 1, Vukmirović, Medurić 8, Bojić S. 16, Petrasinović 1, Milovanović (L), Paunović, Skakić 12, Bojić V. 8, Bićanin 1

Spartak: Milović (L), Arsenoski 1, Jungić 17, Veselinović, Peić (L), Seizović, Eremić 13, Kovačević 5 (3 blk), Rajković, Kecman 10, Tumbas 8, Sinđelić

Ovom pobedom se ekipa MOK “Spartak” makar na kratko vratila se na poziciju broj 3, a već u narednom kolu očekuje ih derbi meč gornjeg dela tabele i duel sa Mladim radnikom. Ekipa Igora Žakića pokušaće nakon fantastične predstave protiv Novog Pazara da nastavi niz od tri pobede i naigra ekipu iz Požarevca, koja joj je više puta u Prvoj ligi ostajala dužnik.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 3 meseca
Komentara: 5
Pregleda: 1426
Povezane teme

odbojka

odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.