Komentara: 0
Pregleda: 1199

Odbojka: Spartak savladao Radnički (3:1)

16.02.2018. u 10:41h
Izvor: Subotica.com
U pretposlednjem kolu Superlige Spartak je pred svojim navijačima zabeležio novi trijumf i time praktično osigurao treću poziciju. Sinoć je savladan Radnički iz Kragujevca sa 3:1.
Odbojka: Spartak savladao Radnički (3:1)

Odbojkaši Spartaka rutinski su savladali gostujuću ekipu iz Kragujevca. Malo je nedostajalo da se meč završi u tri seta, ali uporni gosti se nisu predavali i uspeli su da produže meča još dvadesetak minuta, ali ne i da izbegnu poraz.

Od prvog poena videla se jasna želja "golubova" da se iskupe pred domaćom publikom za dva vezana poraza, koja su malo poljuljala treću poziciju pred plejof. Subotičani su delovali konkretnije i odlučnije, iako su rasterećeni Kragujevčani ušli u meč bez respekta, te je utoliko meč bio zanimljiviji za gledanje.

U prvom setu "plavo-beli" sa severa Bačke kontrolisali su situaciju do same završnice, u koju su ušli sa pozamašnom zalihom, ali par minuta opuštanja pružili su nadu Radničkom da uhvati zalet i pokuša da iskoristi svoju šansu, ali Spartak ipak sigurno finišira i vodi sa 1:0.

Na krilima dobre završnice prvog seta gosti iz Kragujevca su energičnije otvorili drugi set, ali Spartak nije dozvolio da se protivnik razmaše, polako počeo da preuzima konce igre u svoje ruke, postepeno se odvaja, ali ni ovaj set nije mogao da prođe bez drame s obzirom da su igrači Radničkog ponovo pripretili u završnici, ali epilog je bio isti.

Nadali su se domaći da će po istom receptu uspeti da dođu i do trećeg seta, ali uporna i motivisana ekipa Radničkog nije se predavala. Posle većinski ujednačenog rezultatskog toka bolji u završnici su ipak bili gosti, koji su tako smanjili na 2:1.

Samo malo je bilo potrebno da Spartak popusti, da Radnički oseti svoju šansu u ovom meču. Kragujevčani su kako je vreme odmicalo sticali sve veću sigurnost, ali u velikoj želji da se što pre vrate u meč sredinom seta pravili su i neke, za Spartak dobrodošle greške, što su domaći iskoristili da se psihološki, ali i rezultatski vrate u meč (20:17), te bez većih problema dođu do odlučujućeg poena seta, ujedno i meča.

Spartak – Radnički 3:1 (25:22, 25:22, 23:25, 25:19)

Spartak: Milović (L), Arsenoski, Jungić 11, Veselinović, Peić (L), Seizović, Eremić 19, Kovačević 5, Rajković, Kecman 16 (4 blk), Tumbas, Sinđelić 14 (4 blk)

Radnički: Glavinić 11, Veljović 2, Goić 7, Žugić 17, Pantović (L), Pejčić, Stevanović 17, Matić, Pantelić (L), Opačić 1, Radivojević, Krstić 3

Bez obzira na dva poraza u nizu ekipa Igora Žakića trznula se na vreme i učinila ono što se od nje očekuje, sačuvavši tako treće mesto pred plejof, na samo kolo do kraja ligaškog dela sezone. Za kraj Spartak putuje u Niš, veliki je favorit i očekuje se da opravda taj epitet.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1199

Povezana vest

Povezane teme

odbojka

odbojkaški klub subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.