Komentara: 0
Pregleda: 1879
Foto

Odbojka: Spartak savladao Niš u 6. kolu Superlige

19.10.2020. u 10:22h
Izvor: Subotica.com
Odbojkaši Spartaka upisali su treću pobedu, uz isto toliko poraza, u duelu protiv ekipe Niša u Subotici. "Golubovi" su relativno ubedljivo došli do 2:0, Nišlije su se u trećem vratile, ali više od jednog seta protiv raspoloženog Spartaka nisu mogli, iako su u ovaj susret ušli kao blagi favoriti, zbog nešto boljeg starta sezone.
Odbojka: Spartak savladao Niš u 6. kolu Superlige

Prva dva seta Subotičani su odigrali u jakom ritmu, odmah su stavili do znanja da žele bodove da sačuvaju u svom gradu, imali treći period i činilo se da će u naletu doći do sigurnih i ubedljivih 3-0, međutim sučene sa porazom NIšlije su se trgnule, posle ujednačenog prvog dela trećeg seta, manje grešaka su imali u drugom delu i zasluženo produžili meč.

Slično je nastavljeno i u četvrtom, ispostavilo se odlučujućem setu, s tim da su se uloge zamenile, odnosno Spartak je imao bolju koncentraciju u završnici i prvi stigao do 25. poena.

Odbojka: Spartak savladao Niš u 6. kolu SuperligeNajefikasniji u redovima domaćina bio je Nikolić sa 16 osvojenih poena, Tumbas je upisao 11, dok su Seizović i Pavlović dodali po 10. Subotičani su bili bolji praktično u svim segmentima igre, i u napadu i odbrani. Goste je u igri držao odlični Marko Nikolić koji je svom timu doneo 28 poema, od čega 4 blokom.

Spartak - Niš 3:1
(25-15, 25-13, 20-25, 25-20)

Spartak: Milović, Marković, Jungić 8, Tomčić, Peić, Seizović 10, Nestorović 1, Nikolić 16, Rikardo 5, Dulić, Tumbas 11, Pavlović 10, Medurić.

Niš: Đokić, Jović, Bardia 2, Milovanović 2, Kovač 1, Stojković 2, Nikolić U. 9, Jelić, Kone 6, Jovanović, Savić 1, Nikolić M. 28.

Odbojka: Spartak savladao Niš u 6. kolu Superlige

Igru svoje ekipe analizirao je libero Miljan Milović.

- Mislim da smo sjajno otvorili utakmicu, energetski smo krneuli odbro, prva dva seta smo odigrali pod velikom energijom, posle smo malo ušli u neki njihov ritam i gosti su zaigrali drugačije, Nikolić je prešao na korektora i to se pokazalo kao dobar potez. Uzeli su taj treći set, pred kraj su ga prelomili. Imali smo taj pad, i to nije prvi put ove sezone, moraćemo jednostavno da naučimo da kada nekoga zagrizemo da do kraja odigramo kako treba - jasan je Milović. - Nadam se da će nam ove dve pobede u nizu dati vetar u leđa za predstojeće duele, protiv Banata u Kupu i nekoliko dana kasnije protiv Crvene zvezde.

Odbojka: Spartak savladao Niš u 6. kolu Superlige

Miljan Milović

Trener Spartaka Igor Žakić bio je zadovoljan nakon pobede protiv ekipe Niša, ističući da je ovo bila timska pobeda jer su svi igrači koji su ulazili u igru dali svoj doprinos i svojim zajedništvom došli do željenog cilja.

- Lepa pobeda za nas, nadali smo se da možemo odigrati dobro i uhvatimo Niš na spavanju, a to se i desilo. Znali smo da NIš dolazi iz dva poraza, pretpostavili smo da im samopouzdanje nije na nekom visokom nivou i trudili smos e da napadnemo od prve lopte, pre svega servisom, lagano smo gradili prednost i sticali sigurnost, a mislim da time i iznenadili protivnika - kaže Žakić. - Prva dva seta smo odigrali bez greške, taman kako treba. Imali smo dobru odbranu a napadački smo zaista bili dobri, uz neverovatnih 92 odsto, što je kod nas nezapamćen  podatak kod nas. Imali smo siguran prijem i dizač je uspeo da razigra sve na terenu. S druge strane gosti su nam pomogli nekim svojim greškama, njihov trener je malo promešao karte, sa nekim rešenjima nas iznenadio, ali konsolidovali smo se u četvrtom setu i priveli meč kraju.

Odbojka: Spartak savladao Niš u 6. kolu Superlige

Igor Žakić

U narednom kolu Superlige Spartak će gostovati Crvenoj zvezdi u Beogradu, a pre toga ga u utorak dočekuje meč osmine finala Kupa, u kojem dočekuje Banat iz Vršca. Meč se igra u 19 časova, bez prisustva publike. U ovoj fazi Kup takmičenja igra se samo jedna utakmica i pobednik ide direktno u četvrtfinale.

Izvor: Subotica.com
Odbojka: Spartak - Niš Odbojka: Spartak - Niš Odbojka: Spartak - Niš Odbojka: Spartak - Niš Odbojka: Spartak - Niš Odbojka: Spartak - Niš Odbojka: Spartak - Niš Odbojka: Spartak - Niš
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1879
Povezane teme

odbojka

odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.